ZorgMies Leidschendam-Voorburg en Voorschoten mantelzorg ondersteuning en thuishulp in de buurt voor ouderen en gezinnen

Over ZorgMies Leidschendam-Voorburg & Voorschoten

Aanvullende mantelzorg en thuishulp voor ouderen & gezinnen op maat

Ik ben een geluksvogel uit 1964 wiens beide ouders nog leven. Ook andere familieleden bereiken inmiddels respectabele leeftijden. Dit maakt helaas wel dat ik het proces van achteruitgang in fysieke en geestelijke gezondheid van hen meemaak. De worsteling van thuis willen blijven wonen, gebrek aan aanspraak en de overbelasting van de mantelzorger, heb ik in de afgelopen jaren van dichtbij meegemaakt. Omdat ik door onze verhuizing van Groningen naar Den Haag, zo’n kind ben “dat niet om de hoek woont” en mijn broer aan de andere kant van de wereld nog verder bij ons vandaan is, ben ik in aanraking gekomen met ZorgMies. Wat een betrokkenheid en warmte trof ik bij de ZorgMiesen en wat werken zij voor een mooie organisatie!

Na 30 jaar werken in diverse managementrollen binnen een commercieel onderwijs organisatie en de GGZ, was het even klaar. Ik zat in een rol die me leegzoog en de combinatie met zelf mantelzorger zijn, brak me op. De afgelopen maanden heb ik op werkgebied rust genomen en nagedacht. Dat heeft me goed gedaan en inmiddels heb ik weer energie volop en grijp ik met beide handen de mogelijkheid aan om de ZorgMies vestiging in Leidschendam-Voorburg en Voorschoten op te starten. Het gaat een plezierige, mensgerichte omgeving worden waar ik mijn werk- en levenservaring, positieve energie en talenten voor ga inzetten.

“Laten we de wereld een beetje mooier maken, door te zorgen voor elkaar”

Na 10 jaar met ons gezin in Ypenburg te hebben gewoond, hebben Jan en ik vier jaar geleden het leven in de stad weer opgezocht en zijn we in het Haagse Duinoord beland. Onze twee meiden wonen inmiddels op zichzelf. Het lege nest was even wennen, maar geeft nu ook de ruimte om weer lekker aan de slag te gaan.

Vanuit mijn eerdere functie(s) heb ik gewerkt voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en heb ik me onder andere beziggehouden met het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen. Mijn motto “laten we de wereld een beetje mooier maken, door te zorgen voor elkaar”, ga ik in deze nieuwe rol voortzetten.

Als geboren op regelaar en mensenmens, span ik me graag in voor hen die een steuntje in de rug nodig hebben. Ik ga dit niet alleen doen, maar met ZorgMiesen, zorgverleners die met toewijding en warmte, plezier en betrokkenheid, er zijn voor hun cliënten. Vanuit de gedachte ‘afspraak is afspraak’, bieden wij ouderen en jongeren in de gemeente Leidschendam-Voorburg en Voorschoten die zich eenzaam voelen, gezelschap. Geven wij vorm aan de niet-medische hulpvragen van de cliënt of die van zijn/haar familie. Ondersteunen we mantelzorger(s) door de zorg met hen te delen, of een moment vrijaf voor hen mogelijk te maken. Praktische zorgvragen als een boodschapje, een autoritje, licht huishoudelijk werk of een fijne wandeling, wij bieden het graag. Maatwerk en aansluiten bij uw wensen is waar wij van zijn.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met me op, waarna ik graag een afspraak maak voor een oriënterend gesprek. Ik kijk er naar uit!

ZorgMies Zwolle vertelt over aanvullende ondersteuning voor mantelzorgers in de regio Zwolle op RTV Hattem.
Zorgmies Zwolle

ZorgMies Zwolle op de radio!

Majanka en Gineke van ZorgMies Zwolle werden vorige week uitgenodigd bij RTV Hattem om te vertellen over de aanvullende ondersteuning voor mantelzorgers. Benieuwd naar hun

Lees meer ⟶