Over ZorgMies

Hoe het allemaal begon in 2015

ZorgMies Nederland is een initiatief van Jeannette Kooiman en Margriet Melles. Zij vertellen: “Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand. Een flink aantal ouderen is depressief. Dat is onder meer het gevolg van eenzaamheid. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is onze overtuiging! Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om anderen te helpen, hen een leuke dag te bezorgen. Dat zijn de ZorgMiesen waar wij naar op zoek zijn. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, helpt met huishoudelijk werk, de tuin of kookt. Maar neemt een cliënt ook mee naar het theater, maakt een wandeling of doet een spelletje. De dingen die het leven leuk maken! 

 

Mantelzorgondersteuning

ZorgMies gaat door waar de thuishulp stopt

ZorgMies Nederland biedt de zorg waar thuiszorgorganisaties geen tijd voor mogen maken: mantelzorgondersteuning. “Wanneer een cliënt ons belt, weten wij wie we aan de lijn hebben, omdat wij hem of haar persoonlijk kennen en bekend zijn met de thuissituatie. 

Wij bieden onze dienstverlening aan in diverse regio’s. In de regio Drechtstreek zijn wij zelf aanspreekpunt voor de cliënten en ZorgMiesen. Maar we werken ook hard aan uitbreiding van dat aantal regiokantoren. Want we streven ernaar dat alle ouderen in heel Nederland een ZorgMies in de buurt hebben.”

 

Wij werken graag samen!

Samen staan wij sterker

Altijd een vestiging bij u in de buurt

Persoonlijke zorg in uw regio

ZorgMies is door bijna heel Nederland actief. Met vestigingen in verschillende regio’s door Nederland kunnen wij u voorzien van mantelzorg ondersteuning. 

Benieuwd wie uw contactpersoon in de regio is? Zoek hier direct op uw postcode of woonplaats.

Vind uw regio