Financiering van aanvullende mantelzorg

Overweegt u om ondersteuning in te schakelen van ZorgMies? Dan zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor. Wij vinden het belangrijk dat u goede zorg krijgt met een vertrouwd gezicht en dat de tarieven voor iedereen toegankelijk zijn. Lees meer over de mogelijkheden van particuliere zorg, een Persoonsgebonden Budget, Zorgverzekering en WMO of vraag de tarieven aan bij de ZorgMies-vestiging bij u in de regio.

Aanvullende mantelzorg van ZorgMies vanuit ZVW zorgverzekeraar

WLZ & WMO

Financiering van onze diensten

Heeft u al een thuiszorgorganisatie over de vloer, maar zoekt u extra, niet-medische ondersteuning? ZorgMies werkt veel samen met thuiszorgorganisaties. Als u een WLZ-indicatie heeft (Wet Langdurige Zorg), dan kunnen wij als ZorgMies mogelijk veel voor u betekenen. In samenwerking met de casemanager of de wijkverpleegkundige kunnen we evalueren welke aanvullende niet-medische ondersteuning voor u van toepassing is. Dit kan variëren tussen begeleiding of aanvullende ondersteuning thuis.

Vanuit de gemeente kun je aanspraak doen op de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Deze regeling zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstanding thuis kan blijven wonen. Per gemeente kan verschillen welke regelingen er zijn om de diensten van ZorgMies in te schakelen vanuit de WMO. Neem vrijblijvend contact op met de ZorgMies-vestiging in jouw regio voor meer informatie.

Zorgverzekering

Aanvullende Mantelzorg ZVW

Bent u als mantelzorger verzekerd bij CZ? Dan kunt u vanuit de aanvullende zorgverzekering aanspraak maken op de vergoeding van aanvullende mantelzorg. 

Heeft u een aanvullende verzekering van Ohra of de Nationale Nederlanden en wilt u  graag ondersteuning ontvangen? Dan kun je ook hier de aanvullende verzekering aanspreken om de diensten van ZorgMies te vergoeden. 

Meer informatie over het vergoeden van ZorgMies vanuit de ZVW?

Lees het hier ⟶

PGB of Particulier

Koop zelf uw zorg in

Heeft u een PGB (Persoonsgebonden Budget) toegekend gekregen of overweegt u deze aan te vragen? Een persoonsgebonden budget geeft u de vrijheid om zelf aanvullende ondersteuning in te kopen voor uzelf of uw naaste(n). 

Heeft u geen PGB (of is deze niet volledig dekkend), maar wilt u wel aanvullende, niet-medische zorg inregelen van ZorgMies? De diensten van ZorgMies kunnen ook (deels) particulier ingeschakeld worden vanaf 2 uur p/w. Meer informatie over de tarieven en mogelijkheden? 

Vraag vrijblijvend informatie aan ⟶

ZorgMies biedt aanvullende mantelzorg aan ouders met kinderen met een verstandelijke beperking. Ook als zij in een instelling wonen of tijdens de vakanties.

Wat is een Persoonsgebonden Budget?

Aanvullende mantelzorg van ZorgMies wordt vaak vergoed vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB). Maar wat is een PGB? In Nederland komt iedereen die niet zonder ondersteuning kan, mogelijk in aanmerking voor een Persoonsgebonden Budget. De overheid kan u een budget toekennen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, waarmee u aanvullende mantelzorg kunt inkopen. Hierdoor kunt u, in sommige gevallen, kosteloos gebruik maken van onze diensten.

Met een Persoonsgebonden Budget heeft u als voordeel dat u zelf mag kiezen welke organisatie u wilt inschakelen voor ondersteuning aan huis. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een PGB? Wij vertellen u stap voor stap waar u terecht kunt voor een Persoonsgebonden Budget.

Hoe vraagt u een PGB aan?

Lees waar u terecht kunt voor een Persoonsgebonden Budget

1. Zorgkantoor

Een zorgkantoor wordt vaak verward met een zorgverzekeraar. Hoewel zij soms dezelfde naam kunnen hebben, regelt een zorgkantoor een PGB via de Wet Langdurige Zorg (WLZ).  Indien uw indicatie voor begeleiding, dagbesteding of ondersteuning is, komt uw budget via het zorgkantoor of het WMO-loket van uw gemeente. Vind uw dichtstbijzijnde zorgkantoor hier.

2. Centrum Indicatiestelling Zorg

Kunt u bepaalde zaken niet meer zelfstandig uitvoeren? Dan kunt u een indicatie aanvragen bij CIZ. U kunt één van uw kinderen vragen hierbij de ondersteunen. Als u de formulieren heeft ingevuld komt er iemand van het CIZ bij u langs om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een Persoonsgebonden Budget. 

3. Uw gemeente

Heeft u ondersteuning nodig in en rondom het huis, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp? Dan kunt u terecht bij uw gemeente. Zij regelen voor een Persoonsgebonden Budget via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Ook als u ondersteuning zoekt voor uw kind (jonger dan 18 jaar) moet u bij de gemeente zijn. Bijvoorbeeld voor aanvullende zorg of ondersteuning. Dit wordt gedaan vanuit de Jeugdwet. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie. 

4. Zorgverzekeraar

Heeft u verpleging aan huis nodig vanuit de thuiszorg of heeft u ondersteuning nodig bij uw persoonlijke verzorging? Dan kunt u een Persoonsgebonden Budget aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u dus naast verpleging aan huis ook aanvullende mantelzorg nodig? Dan moet u dus bij uw zorgverzekeraar én gemeente een indicatie aanvragen. 

5. Aanvullende zorg aan huis

Bij toewijzing van uw budget kunt u direct gebruik maken van de diensten van ZorgMies in uw regio. Onze facturatie is afgestemd op de wensen van de Sociale Verzekeringsbank. Zij voeren de betalingen vanuit uw PGB uit. 

Heeft u vragen of ondersteuning nodig bij het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget? Neem contact op met een ZorgMies-vestiging bij u in de buurt. Zij hebben ervaring bij het aanvragen van een indicatie en kunnen u hierin adviseren. 

Tarieven ZorgMies

Iedereen verdient een ZorgMies. Daarom proberen wij onze thuishulp zo laagdrempelig mogelijk te houden, zodat iedereen hier gebruik van kan maken. Aanvullende mantelzorg van ZorgMies kunt op verschillende manieren financieren: particulier, zorgverzekering, via een Persoonsgebonden Budget (PGB) of uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wilt u meer informatie over onze tarieven? De ZorgMies-vestiging bij u in de regio maakt graag kennis met u. Onze zorg is altijd persoonlijk en horen daarom graag hoe wij u kunnen ondersteunen. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. 

Fiscaal aftrekbaar

Wist u dat onze diensten (in sommige gevallen) fiscaal aftrekbaar zijn? Als u bijvoorbeeld inkomstenbelasting betaalt over uw pensioen, dan kunt u onze kosten aftrekken bij uw belastingaangifte onder het kopje ‘Gezinshulp’. Hierdoor worden de kosten van de diensten van ZorgMies een stuk lager. Bekijk  de website van de belastingdienst voor meer informatie of vraag de ZorgMies-vestiging bij u in de buurt voor meer informatie. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

ZorgMies staat 24 uur per dag voor u klaar

Heeft u een vraag waar u meer informatie over wilt ontvangen? Onze klantenservice staat dag en nacht voor u klaar. Ook voor spoed kunt u terecht bij onze klantenservice. Wij zijn telefonisch bereikbaar, via e-mail of stuur een bericht via WhatsApp.