Financiering van aanvullende mantelzorg

Overweegt u om extra hulp in huis in te schakelen van ZorgMies? Dan zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor. Wij vinden het belangrijk dat u beste zorg krijgt met een vertrouwd gezicht en dat de tarieven voor iedereen toegankelijk zijn. Lees meer over de mogelijkheden van particuliere zorg, een Persoonsgebonden Budget en WMO of vraag de tarieven aan bij de ZorgMies-vestiging bij u in de regio.

Wat is een Persoonsgebonden Budget?

Aanvullende mantelzorg van ZorgMies wordt vaak vergoed vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB). Maar wat is een PGB? In Nederland komt iedereen die niet zonder ondersteuning kan, mogelijk in aanmerking voor een Persoonsgebonden Budget. De overheid kan u een budget toekennen, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, waarmee u aanvullende mantelzorg kunt inkopen. Hierdoor kunt u, in sommige gevallen, kosteloos gebruik maken van onze diensten.

Met een Persoonsgebonden Budget heeft u als voordeel dat u zelf mag kiezen welke organisatie u wilt inschakelen voor ondersteuning aan huis. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een PGB? Wij vertellen u stap voor stap waar u terecht kunt voor een Persoonsgebonden Budget.

Hoe vraagt u een PGB aan?

Lees waar u terecht kunt voor een Persoonsgebonden Budget

1. Zorgkantoor

Een zorgkantoor wordt vaak verward met een zorgverzekeraar. Hoewel zij soms dezelfde naam kunnen hebben, regelt een zorgkantoor een PGB via de Wet Langdurige Zorg (WLZ).  Indien uw indicatie voor begeleiding, dagbesteding of ondersteuning is, komt uw budget via het zorgkantoor of het WMO-loket van uw gemeente. Vind uw dichtstbijzijnde zorgkantoor hier.

2. Centrum Indicatiestelling Zorg

Kunt u bepaalde zaken niet meer zelfstandig uitvoeren? Dan kunt u een indicatie aanvragen bij CIZ. U kunt één van uw kinderen vragen hierbij de ondersteunen. Als u de formulieren heeft ingevuld komt er iemand van het CIZ bij u langs om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een Persoonsgebonden Budget. 

3. Uw gemeente

Heeft u ondersteuning nodig in en rondom het huis, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp? Dan kunt u terecht bij uw gemeente. Zij regelen voor een Persoonsgebonden Budget via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Ook als u ondersteuning zoekt voor uw kind (jonger dan 18 jaar) moet u bij de gemeente zijn. Bijvoorbeeld voor aanvullende zorg of ondersteuning. Dit wordt gedaan vanuit de Jeugdwet. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie. 

4. Zorgverzekeraar

Heeft u verpleging aan huis nodig vanuit de thuiszorg of heeft u ondersteuning nodig bij uw persoonlijke verzorging? Dan kunt u een Persoonsgebonden Budget aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u dus naast verpleging aan huis ook aanvullende mantelzorg nodig? Dan moet u dus bij uw zorgverzekeraar én gemeente een indicatie aanvragen. 

5. Aanvullende zorg aan huis

Bij toewijzing van uw budget kunt u direct gebruik maken van de diensten van ZorgMies in uw regio. Onze facturatie is afgestemd op de wensen van de Sociale Verzekeringsbank. Zij voeren de betalingen vanuit uw PGB uit. 

Heeft u vragen of ondersteuning nodig bij het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget? Neem contact op met een ZorgMies-vestiging bij u in de buurt. Zij hebben ervaring bij het aanvragen van een indicatie en kunnen u hierin adviseren. 

Tarieven ZorgMies

Iedereen verdient een ZorgMies. Daarom proberen wij onze thuishulp zo laagdrempelig mogelijk te houden, zodat iedereen hier gebruik van kan maken. Aanvullende mantelzorg van ZorgMies kunt op verschillende manieren financieren: particulier, via een Persoonsgebonden Budget (PGB) of uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wilt u meer informatie over onze tarieven? De ZorgMies-vestiging bij u in de regio maakt graag kennis met u. Onze zorg is altijd persoonlijk en horen daarom graag hoe wij u kunnen ondersteunen. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. 

Fiscaal aftrekbaar

Wist u dat onze diensten (in sommige gevallen) fiscaal aftrekbaar zijn? Als u bijvoorbeeld inkomstenbelasting betaalt over uw pensioen, dan kunt u onze kosten aftrekken bij uw belastingaangifte onder het kopje ‘Gezinshulp’. Hierdoor worden de kosten van de diensten van ZorgMies een stuk lager. Bekijk  de website van de belastingdienst voor meer informatie of vraag de ZorgMies-vestiging bij u in de buurt voor meer informatie. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

ZorgMies staat 24 uur per dag voor u klaar

Heeft u een vraag waar u meer informatie over wilt ontvangen? Onze klantenservice staat dag en nacht voor u klaar. Ook voor spoed kunt u terecht bij onze klantenservice. Wij zijn telefonisch bereikbaar, via e-mail of stuur een bericht via WhatsApp.