Werkende mantelzorger? Maak het bespreekbaar

Als mantelzorger neemt u een mooie, maar ook soms zware taak op uw schouders om voor een naaste te zorgen. Dit kan uitdagingen met zich meebrengen, zoals de combinatie met uw gezin en werk.  Een groot deel van de mantelzorgers raakt overbelast door alle ballen die hooggehouden moeten worden. Maak uw mantelzorgtaken bespreekbaar met uw werkgever. Wellicht is het voor u mogelijk om een dag vanuit huis te werken of kan er met behulp van uw werkgever extra ondersteuning geregeld worden bij uw zorgtaken. 

Maak mantelzorg bespreek als werkgever, ZorgMies kan hier bij ondersteunen

Maak mantelzorg bespreekbaar

Deel uw zorg

44% van de mantelzorgende werknemers praat hierover niet met de leidinggevende. Om verschillende redenen: mantelzorgers zien zichzelf niet als mantelzorger, ze vinden dat dit privé is, ze vinden dat ze het zelf moeten oplossen of er wordt op het werk niet over mantelzorg gesproken. Toch is het goed om dit als mantelzorger te doen, want vaak heeft een werkgever veel begrip en kan samen met u kijken naar een oplossing die voor jullie beiden werkt.

De balans houden tussen uw werkt en mantelzorgtaken is vaak een uitdaging. Deel uw zorg met uw werkgever. Bedrijven die samen met hun medewerkers naar oplossingen zoeken, ervaren minder verzuim en verloop en juist meer vitaliteit, loyaliteit en tevredenheid op de werkvloer.

Als de leidinggevende en collega’s weten van de thuissituatie, is er vaak meer begrip en flexibiliteit. De Praatplaat van Werk&Mantelzorg helpt medewerkers en leidinggevenden om met elkaar in gesprek te gaan over de combinatie werk en mantelzorg. Op de praatplaat zijn vragen opgenomen die helpen om het gesprek op weg te helpen.

Bekijk de praatplaat ⟶

Werk&Mantelzorg is in 2005 opgericht door MantelzorgNL en Qidos. Zij bundelen de krachten om zich in te zetten voor het grote maatschappelijke vraagstuk: Hoe maken we de combinatie werk en mantelzorg in Nederland mogelijk? Werk&Mantelzorg is erop gericht dit belangrijke maatschappelijke doel te verwezenlijken.

ZorgMies Nederland heeft de handen ineen geslagen met Werk&Mantelzorg om bedrijven te informeren over de mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen zodat zij een goede balans kunnen vinden in hun werk en de zorg voor hun naaste(n).

Meer informatie ⟶

Hoe kan ZorgMies ondersteuning bieden?

Persoonlijke mantelzorgondersteuning op maat

ZorgMies biedt ondersteuning aan mantelzorgers in heel Nederland. Wij vinden het belangrijk om passende, persoonlijke ondersteuning te bieden aan mensen die hulp nodig hebben. Als mantelzorger kan het zorgen voor iemand zwaar en soms ook eenzaam zijn. Met het inschakelen van een ZorgMies wordt u als mantelzorger enorm ontlast. Als ZorgMies zorgen wij voor één vast gezicht. De ZorgMies  helpt bij praktische zaken en zorgt voor gezelligheid in huis. Denk daarbij aan samen boodschappen doen, een wandeling maken of het uitvoeren van licht huishoudelijk werk. Hierbij staan persoonlijke aandacht, zorgzaamheid en respect voorop. 

Als mantelzorger kunt u een beroep doen op ZorgMies om u te ondersteunen bij uw mantelzorgtaken, zodat u meer ruimte hebt om uw werk uit te voeren. Bijvoorbeeld als diegene waarvoor u zorgt naar de huisarts moet kan onze ZorgMies mee en hoeft u geen vrije dag op te nemen. De inzet van ZorgMies is flexibel, zodat deze altijd goed aansluit bij de zorgvraag. Bijvoorbeeld twee uur in de week of juist zorg in de nacht – samen kijken wij met u wat nodig is om de juiste zorg te bieden. Zo kan uitgerust en gefocust aan het werk!

Vrijblijvend informatie aanvragen

Wat kan ZorgMies betekenen voor u als mantelzorger?

Aanhef

Over welke regio wilt u meer informatie ontvangen?

Voornaam en achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Adres

Postcode en woonplaats

Hoe bent u bij ZorgMies terecht gekomen?

Omschrijf uw zorgvraag

Lees de privacyvoorwaarden van ZorgMies Nederland.
Lees de privacyvoorwaarden van ZorgMies Nederland.

ZorgMies wordt beoordeeld met een 9.6!

Feedback over onze diensten en werkwijze vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan onze cliënten, mantelzorgers, zorgverleners en samenwerkende partijen om hun ervaring te delen via het onafhankelijke platform Klantenvertellen.nl.