Respijtzorg of vervangende mantelzorg

Wilt u als mantelzorger de zorg tijdelijk overdragen? Dan noemen wij dit respijtzorg. Zo heeft u als mantelzorger, naast het zorgen, tijd voor andere belangrijke dingen in het leven. Bijvoorbeeld een studie, gezin, vrienden en ontspanning. Hierdoor kunnen mantelzorgers hun eigen leven beter in balans houden en de zorg voor hun naaste langer volhouden. Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor respijtzorg, neem dan contact op met de gemeente of informeer uw aanvullende verzekering.

Respijtzorg: een adempauze voor de mantelzorger

Zoekt u als mantelzorger gezelschap voor uw naaste(n)? ZorgMies komt al vanaf 2 uur per week langs voor een praatje of een wandeling.

Licht huishoudelijke taken of een maaltijd bereiden? Wij bieden hulp in en om het huis met altijd een vertrouwd gezicht.

24 uurs zorg aan huis aanvullend op de thuiszorg particuliere thuishulp

Wacht uw naaste 24-uur per dag ondersteuning nodig? Met een vast team helpen wij u als mantelzorger bij de zorg voor uw naaste. 

slaap waak service zorgmies ouderenzorg thuiszorg

Een goede nachtrust is belangrijk. Daarom ontlasten wij u als mantelzorger met slaap- en wekdiensten aan huis. 

begeleid-vervoer

Met uw naaste naar de huisarts, maar kunt u geen vrij krijgen van uw werk? Wij helpen u graag met begeleid vervoer. 

Als u ondersteuning nodig heeft bij bijvoorbeeld de zorg voor uw kind met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Zorgen voor iemand met dementie kan zwaar zijn. Daarom ondersteunen wij als mantelzorger graag bij de zorg voor uw naaste. 

ZorgMies werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen wij in dit ‘COVID tijdperk’ de zorg leveren die u van ons gewend bent. 

Deel uw zorg met ZorgMies

Mantelzorg is intensief, zeker in combinatie met een baan of een eigen gezin. Wij merken dat mantelzorgers zich vaak erg verantwoordelijk voelen voor de zorg van hun naaste. Daarom vinden wij het belangrijk dat er bij respijtzorg altijd iemand over de vloer komt die de zorg kan bieden waar de mantelzorger zich goed bij voelt. Zo kunt u met een gerust hart uw zorg delen. 

Respijtzorg kan vergoed worden vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Wet Langdurige Zorg (WLZ), de zorgverzekeraar of een Persoonsgebonden Budget (PGB). Klik hier voor meer informatie over de financiering van ZorgMies of neem direct vrijblijvend contact op met een ZorgMies-vestiging in uw regio via de onderstaande balk. 

24 uur zorgtelefoon mantelzorg

Direct contact

mantelzorg nieuws

Mantelzorg Nieuws