Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

De klantenservice van ZorgMies staat dag en nacht klaar om al uw vragen te beantwoorden. Snel antwoord nodig? Het landelijke nummer van ZorgMies is altijd bereikbaar! 

Neem ook eens een kijkje tussen onze veelgestelde vragen of neem contact op via WhatsApp.

WhatsApp

24/7 Bereikbaar

Stuur een e-mail

Binnen 5 werkdagen een reactie.

ZorgMies in de regio

Neem vrijblijvend contact op met een ZorgMies-vestiging bij uw in de buurt.

Hoe kunnen wij u helpen?

Mantelzorg, vergoedingen zoals een PGB – hoe werkt het allemaal? Wij hebben de meest gestelde vragen bij ZorgMies Nederland voor u op een rijtje gezet. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice of een ZorgMies-vestiging bij u in de regio. 

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe, sociale omgeving. Dit geldt ook voor minder intensieve hulp. Gemeenten ondersteunen mantelzorgers bijvoorbeeld met (tijdelijke) overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht (respijtzorg).
Een ZorgMies is een persoon die (niet-medische) ondersteuning biedt aan senioren, de familie en mantelzorgers. Een ZorgMies zorgt ervoor dat de cliënt langer in zijn of haar eigen omgeving kan blijven wonen. Voor mantelzorgers wordt een zware last van hun schouders genomen.

ZorgMies Nederland biedt persoonlijke zorg. Daarom zijn de kosten van een ZorgMies afhankelijk van de persoonlijke situatie. Soms kunnen de diensten van ZorgMies (gedeeltelijk) betaald worden vanuit een aanvullende zorgverzekering, een Persoonsgebonden Budget (PGB), een Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of vanuit particuliere gelden.

De kosten van een ZorgMies zijn fiscaal aftrekbaar onder de noemer ‘extra gezinshulp’. Hierdoor kunnen de kosten een stuk lager zijn.

De tarieven van ZorgMies zijn afhankelijk van de zorgvraag. Neem daarom contact op met een vestiging in uw regio voor meer informatie.

Een mantelzorgondersteuner ‘ZorgMies’ van ZorgMies Nederland mag helpen bij alle niet-medische zorg, zoals: een wandeling maken, boodschappen doen, licht huishoudelijk werk, begeleid vervoer, slaap- en waakdiensten, samen koken, 24-uurs zorg. Alles waarbij een familielid/ mantelzorger ook kan helpen

Benieuwd wat ZorgMies voor uw situatie kan betekenen? Vraag gemakkelijk en snel een vrijblijvend, telefonisch kennismakingsgesprek aan met een vestiging in uw regio. Heeft u een spoedaanvraag? Wij zijn ook in het weekend en in de avonden bereikbaar op het nummer 078-782 0560.

ZorgMies is er voor iedereen die extra ondersteuning kan gebruiken bij de dagelijkse activiteiten. Wij helpen regelmatig gezinnen bij de zorg voor hun kinderen omdat zij worstelen met een ziekte of ondersteunen ouders bij de zorg voor hun kind(eren) met een geestelijke of lichamelijke handicap. ‘Kan niet’ bestaat niet voor ZorgMies. 

Wat uw situatie ook is, ZorgMies helpt graag! Vraag vrijblijvend informatie aan. 

ZorgMies is een landelijke organisatie met een regionale aanpak. De ZorgMies die bij u of uw naaste(n) ondersteuning gaat bieden is zorgvuldig geselecteerd door de ZorgMies-vestiging bij u in de regio. Dit betekent dat de ZorgMies ook uit uw regio komt. Voordat een ZorgMies bij u aan de slag gaat, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met u (en de familie). Het is namelijk belangrijk dat er een goede klik is. 

Wij gaan altijd voor een perfecte match, dus een kennismakingsgesprek is voor de ZorgMies-vestiging erg belangrijk om een ZorgMies te vinden die bij uw situatie past. Wij kennen onze ZorgMiesen persoonlijk en zij hebben allemaal een Verklaring omtrent Gedrag.  Zo heeft u altijd een vast, liefdevol en betrouwbaar gezicht over de vloer.

Lees de online brochure

ZorgMies helpt u of uw naaste(n) om langer prettig thuis te wonen. Wilt u alles nog eens rustig doorlezen? Download dan onze brochure.