Aanvullende mantelzorg en het coronavirus

Het coronavirus is al ruime tijd in ons midden en zal voorlopig onder ons blijven. De crisis rondom corona zorgt voor veel onrust. Voor ons is het dan ook belangrijk dat wij kwetsbare groepen niet uit oog verliezen. ZorgMies volgt nauwlettend de berichtgeving en ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat wij aanvullende mantelzorg kunnen bieden volgens de richtlijnen van het RIVM.

Thuishulp volgens de richtlijnen van het RIVM

Boodschappen

Kan of mag u de deur niet uit voor een boodschap? ZorgMies brengt het met liefde de boodschappen bij u langs.

maaltijd ouderen koken

Koken

Heeft uw mantelzorger corona en zoekt u tijdelijk iemand die een maaltijd voor u kan bereiden? 

Licht huishoudelijk

Juist nu is een goede hygiëne belangrijk. ZorgMies ondersteunt u bij huishoudelijke taken voor een schoon en fris huis. 

Ondersteuning bij Dementie

Heeft u dag en nacht ondersteuning nodig, maar is uw verzorger besmet met het coronavirus? Wij helpen u graag! 

Persoonlijke verzorging ouderen

Persoonlijke verzorging

Fris en fruitig voor de dag komen? ZorgMies ondersteunt u bij de persoonlijke verzorging, aanvullend op de thuiszorg.

Gezelschap voor ouderen mantelzorg senioren thuishulp

Gezelschap

Een gezellige wandeling of een kopje koffie. Onze ZorgMiesen zijn een luisterend oor die graag met u op pad gaan! 

Tijdelijke zorg aan huis

Is uw mantelzorger besmet door het coronavirus? ZorgMies kan de zorg (tijdelijk) opvangen. Onze zorgverleners staan dag en nacht voor u klaar en werken volgens protocollen die aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen wij veilig en verantwoord aanvullende mantelzorg bieden aan ouderen (met dementie), gezinnen of andere kwetsbare groepen die dit nodig hebben. Zoek aanvullende zorg bij u in de regio via de onderstaande zoekbalk. 

Wat vinden onze cliënten?

Via het onafhankelijke platform ‘Klantenvertellen.nl’ kunt u lezen wat de ervaringen zijn met ZorgMies Alphen aan den Rijn of zelf een recensie schrijven.

 • Heel prettig, er wordt meegedacht en ze komen afspraken na.
  Als je als mantelzorger een week weg wil, is het heerlijk als je weet dat er iemand regelmatig langs komt. Kinderen komen ook wel maar die hebben het vaak te druk, met werk en gezin. Dan is de druk voor hun groot.
  ada van der Salm
  Review voor ZorgMies Bollenstreek
 • Zeer goede samenwerking
  Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Marieke Prey!
  Frits Lutz
  Review voor ZorgMies Assen
 • Bij ZorgMies troffen we luisterende oren, open harten en integere hulp
  Toen de zorg voor mijn vader teveel werd voor mijn moeder en ons als kinderen, en we toch heel graag de wens van mijn ouders wilden vervullen dat ze samen thuis konden blijven wonen, vonden we bij ZorgMies een stuk passende ondersteuning tot het moment waarop intensievere zorg nodig was. De Miesen boden geduldige en liefdevolle aandacht voor vader, waarmee moeilijk te communiceren was door o.a. afasie en dementie. Tegelijkertijd verlichtten zij de mantelzorg van moeder, en daarmee van ons. Marieke (coödinator) voelde goed aan welke Miesen zouden passen bij onze ouders. Er werd steeds goed afgestemd over de mogelijkheden. Het was waardevol om zo een poosje samen op te trekken in de zorg rond vader.
  Hilde
  Review voor ZorgMies Assen
 • Heel prettig, voelt heel warm.
  Voor mijn bejaarde vader die bedlegerig was geworden en die we graag thuis wilden laten blijven zochten we aanvullende hulp om mijn moeder en ons kinderen als mantelzorgers te ontlasten. Thuiszorg ging afschalen ivm personeelstekort en het voelde als heel moeilijk om mijn vader inderdaad thuis te houden. Vanaf het eerste contact met Zorgmies Hoeksche Waard voelde het heel prettig. Er was begrip en hulp zoals wij die nodig hadden was mogelijk en snel geregeld. De pgb-aanvraag werd geduldig afgewacht. Kortom: helemaal niets op aan te merken, erg fijn!
  Linda
  Review voor ZorgMies Hoeksche Waard
 • ontzorgt erg goed
  korte lijnen in het contact, flexibel qua inzetten.
  judith havers
  Review voor ZorgMies Assen
 • Super fijne organisatie
  Laagdrempelig, ze denken met je mee en ze staan voor hun product/diensten. Als je als mantelzorger een paar dagen weg wil zetten ze alles op alles om je te helpen. Alles is mogelijk in overleg. Ik ben heel blij met hun wekelijkse ondersteuning voor mijn moeder.
  Charlotte
  Review voor ZorgMies Assen
 • Meedenkend en in oplossingen Bieden/denkend
  Na telefonisch contact meten actie ondernemen en de voldoen de dag al hulp I gezet Geweldig
  Jb
  Review voor ZorgMies Assen
 • Heel prettig
  Mijn moeder is heel happy met Helen van ZorgMies! Iedere week is zijn mijn zus en moeder weer verrast dat ze zo fijn geholpen worden.
  Ingeborg
  Review voor ZorgMies Bollenstreek
 • GEWELDIG!!
  Hoe fijn is het wanneer je ziet hoe je moeder geniet van de uren met haar Zorgmies. Altijd wordt er iets gezelligs gedaan; wandelen of fietsen en dan ergens op een terrasje genieten van een heerlijk kopje cappuccino of een ijsje. En wat geeft het ons als kinderen een goed gevoel om te weten dat onze moeder er zoveel plezier in heeft.
  Lizette
  Review voor ZorgMies Maas & Peel
 • Prettig, Persoonlijk en Zorgvuldig
  Mijn vader (87), beginnend dement, had veel moeite met het alleen thuis zijn waardoor mijn moeder (81) steeds minder mogelijkheden kreeg om even te ontspannen met vriendinnen. Via Brigitte en Daphne is er snel een oplossing gevonden door de inzet van een Zorgmies. Zelfs in vakanties is er een uiterst prettige vervanging geregeld waar mijn vader de laatste maanden veel plezier aan heeft beleefd. Mijn vader is afgelopen maand helaas overleden maar tot het laatst waren wij erg te spreken over het contact, de inzet en oprechte interesse vanuit de Zorgmies en Daphne en Brigitte.
  Martijn
  Review voor ZorgMies De Ronde Venen
24 uur zorgtelefoon mantelzorg

Altijd bereikbaar

mantelzorg nieuws

Mantelzorg Nieuws