Mantelzorgondersteuning en ouderenzorg in de regio Vught De Meierij

Over ZorgMies Vught-De Meierij

Aanvullende Mantelzorg en persoonlijke thuishulp met altijd een vertrouwd gezicht

“Ik begreep eerst maar niet dat ma niet ‘blij’ was met de 2x-daagse bezoeken vanuit de thuiszorg”zegt Betty van Lith (1966). “Ma keek immers zo uit naar iedere visite welke in haar eenzame momenten voor een welkome afleiding zorgden. Pas later snapte en ervaarde ik dat de hoeveelheid andere gezichten en bliksembezoekjes hier debet aan waren. Inclusief het gegeven dat ze nooit precies wist wanneer ze kwamen en er dus op moest gaan zitten wachten. Geen verwijt aan de dames van de thuiszorg! Het is de realiteit dat ze helaas niet met één vast gezicht en met meer tijd een ‘echt maatje’ kunnen bieden.”

Betty had haar moeder een ZorgMies gegund: “Een maatje die persoonlijke, betrokken en zorgzame aandacht geeft en hulp bij alle kleine dagelijkse dingen of om gewoon gezellig samen op pad te gaan. Iets waar wij als kinderen door werk en/of wonen op afstand, niet genoeg in konden voorzien. Met de opname van pa een jaar eerder in een zorginstelling nog helder op het netvlies, probeerde ma er alles aan te doen om aangenaam in haar eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.”

 

"Inzet van prettig, professioneel gezelschap met aandacht en ondersteuning in uw eigen vertrouwde woonomgeving omdat een ieder er toe doet!”

In 2016 werd Betty door een reorganisatie bij een financiële dienstverlener boventallig. Na 29 jaar in vijf verschillende managementfuncties kwamen zij samen tot de conclusie dat mijn zakelijke uitdaging elders lag. Een (achteraf) welkome periode van bezinning brak aan waarin zij ‘dichter bij zichzelf’ is gekomen. In haar zoektocht werd snel duidelijk dat Betty de verschuiving wilde maken van de ‘harde zakelijkheid’ naar een meer sociaal-maatschappelijke omgeving. Vanuit haar opgedane werkervaring was zij op zoek naar de match met de vaardigheden vanuit haar hart. “Ik ben een ‘enthousiaste spin in het web’ in een klantgerichte, ondernemende en dienstverlenende omgeving. Daarnaast ben ik een natuurlijk netwerker en bruggenbouwer, een mensen-mens.”

Zorg aan huis
In het gesprek met Jeannette Kooiman en Margriet Melles, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats! Dat was vanuit Zwijndrecht naar Vught een terugrit vol adrenaline en extase; ik ging deel uitmaken/een bijdrage leveren aan de prachtige doelstellingen van ZorgMies Nederland! Voor mij betekent dit vanuit het ‘centrum Vught’ de regio “De Meierij”* te laten kennismaken met een laagdrempelige instap ten behoeve van voorkomen maatschappelijk isolement en het verhogen van de kwaliteit van leven. Het vertalen van een zorgbehoefte naar een passend advies voor zorg aan huis. Inzet van prettig, professioneel gezelschap met aandacht en ondersteuning in uw eigen vertrouwde woonomgeving omdat een ieder er toe doet!”

Meer informatie? Neem via de onderstaande button vrijblijvend contact op met Betty.
Zij kan u meer vertellen over de zorg die bij uw situatie past.