“De vrijheid en het vertrouwen dat ik heb als ZorgMies maken het werk voor mij erg waardevol”

zwolle-blogbericht-apr21

ZorgMies Thérèse uit Zwolle verzorgd al 1,5 jaar een aantal dagen per week mantelzorgondersteuning bij familie W. in Biddinghuizen. “Doordat ik de zorg voor mevrouw die lijdt aan dementie overneem, heeft meneer de vrijheid om er op uit te gaan en tijd voor zichzelf te nemen” vertelt Thérèse.

Door de ondersteuning van ZorgMies Thérèse, ontlast ze meneer waardoor ze samen langer thuis kunnen blijven wonen met (mantelzorg) ondersteuning die bij hun situatie past! “Juist met dementie is het belangrijk dat je zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving kunt leven” vertelt Thérèse. “De taken en werkzaamheden verschillen per dag, als ZorgMies moet je flexibel zijn maar ook veiligheid kunnen bieden. En juist dat geeft mij veel voldoening”.

De zorg door ZorgMies Thérèse sluit aan bij het dagritme van meneer en mevrouw. Thérèse ondersteunt bij het uitvoeren en begeleiden van de dagelijkse activiteiten in huis en daarbuiten.

Persoonlijke aandacht,
zorgzaamheid en respect
staan daarbij voorop.

Haar achtergrond als creatief therapeut is voor Thérèse een waardevolle invulling  in haar werk als ZorgMies. Ze onderneemt met mevrouw veel (creatieve) activiteiten, soms met “haar handen op de rug”. Van de “gewone” dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden als samen de was vouwen, aardappels schillen, bakken, koken tot persoonlijke verzorging zoals nagels lakken.  Maar ook samen bewegen! “Elke dag doen we 7 minuten oefeningen om de spieren zo lang mogelijk soepel te houden” vertelt Thérèse. “Maar”, zo zegt ze “als het kan en het weer het toe laat, zijn wij buiten te vinden! Samen er op uit!  Met de rolstoelbus laten we ons afzetten in een dorp verder op. Op zoek naar herkenning en herinneringen”.

Naast de zorg voor mevrouw ondersteunt ZorgMies Thérèse ook meneer waar mogelijk met administratieve werkzaamheden. “De vertrouwensband die je als ZorgMies hebt is daarbij heel belangrijk” vertelt Thérèse.

Heeft u als mantelzorger extra ondersteuning nodig bij zorg van uw ouder, partner of kind of wilt u langer, prettig thuis blijven wonen? ZorgMies biedt ondersteuning die aansluit bij uw situatie en gaat door waar andere thuishulp organisaties stoppen.

U kunt ZorgMies Regio Zwolle e.o. bereiken op telefoonnummer: 038 – 78 20 560 of stuur een mail naar:  zwolle@zorgmies.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en komen graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden door te nemen en deze af te stemmen op uw persoonlijke situatie.

Lees meer over ZorgMies

Dag van mantelzorg, thuishulp van ZorgMies, mantelzorg ondersteuning

“Wij waren en zijn: twee handen op één buik”

03 nov 2021

Jennifer (29) zorgt, samen met haar familie, voor haar oma Maartje Bol-Pegels (97). Lichamelijk is...

Lees meer →
Thea werkt bij ZorgMies Hoeksche Waard en gaat op haar fiets naar haar werk

‘Fiets naar je werk’-dag: de voordelen op een rij!

25 mei 2023

Het is vandaag ‘Fiets naar je werk’-dag. Op deze dag worden wij allemaal opgeroepen om...

Lees meer →
Dag van de Mantelzorger - in het kader van deze dag staat ZorgMies in het magazine van MantelzorgNL de mantelzorger

Dag van de Mantelzorg

21 okt 2020

Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag staat in teken...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp