Maak kennis met ZorgMies Horst aan de Maas

ZorgMies Horst aan de maas mantelzorg vervangende thuishulp hulp aan huis

Hai, ik ben Miranda, geboren in 1971 en moeder van 2 kinderen. Getrouwd met steun en toeverlaat Johan.

Geboren en getogen in Overijssel ben ik gaan studeren in Friesland. Hier ben ik verliefd geworden en blijven ‘hangen’. Na gelukkige eerste huwelijksjaren werd mijn toenmalige man helaas ziek, ik heb hem 7 jaar verzorgd, waarbij ik 2 kleine kinderen om ons heen had lopen. Geluk en verdriet volgenden elkaar snel op. Uiteindelijk was ik een zwaar overbelaste mantelzorger. Helaas bestond dat woord toen nog niet en zeker niet de ondersteuning die een mantelzorger zou moeten hebben om de zorg vol te houden. Ik heb deze tijd als zeer eenzaam ervaren.

Na het overlijden van mijn man ben ik met mijn 2 jongens in Limburg gaan wonen. Hier ben ik Johan tegen gekomen en inmiddels zijn we al weer vele jaren gelukkig getrouwd. Ik heb me omgeschoold en ben in de zorg gaan werken. Inmiddels ben ik verpleegkundige en afgestudeerd mantelzorgconsulent. Ik ben ook werkzaam bij een reguliere thuiszorg organisatie.

Helaas is onze oudste zoon, inmiddels een twintiger, ook behept met dezelfde erfelijke aandoening als zijn vader. Na een flink aantal jaren van thuis zorgen woont hij nu op een Zorgboerderij, samen met leeftijdsgenoten. Deze keer wist ik als mantelzorger en als verpleegkundige de juiste wegen te bewandelen. Een PGB heeft er voor gezorgd dat ik bij  mijn zoon vooral moeder kon en mocht blijven. Met de juiste hulp en ondersteuning konden we thuis als gezin de zorg aan. Ook konden we regelmatig ontspannende activiteiten ondernemen doordat er een team aan zorgverleners om ons heen stond die klaar stonden op de tijden dat wij ze nodig hadden.

De vrijheid van het indelen van je eigen leven met je eigen zorgbehoeftes wil ik voor iedereen toegankelijk maken. Dit is mijn drijfveer om te starten met een vestiging van ZorgMies Horst aan de Maas. Helaas is het voor een leek een hele puzzel hoe je een en ander kunt organiseren zodat je naasten zo lang mogelijk, veilig en tevreden in elk opzicht thuis kan blijven wonen. Ik wil je daar graag bij helpen. Samen met de ZorgMiesen willen we de mantelzorgers in Horst aan de Maas praktische ondersteuning leveren in de zorg voor hun naasten op de manier die bij hen past.

Het geeft mij veel voldoening om met mijn ervaring als mantelzorger en met mijn competenties op het gebied van coördineren en organiseren andere mantelzorgers bij te staan. Mijn leven wordt hierdoor zeer waardevol, het maakt de cirkel rond! ZorgMies maakt het leven leuker!

Lees meer over ZorgMies

Het is de 'Dag van de Mantelzorg'. Een mooi moment om eens stil te staan bij zware en soms eenzame taak van mantelzorger. Vooral tijdens de coronacrisis, waar de reguliere zorg soms wegvalt, komt er extra neer op de schouders van de mantelzorgers. Naast heel Nederland spreekt ook Koningin Máxima haar bewondering uit.

Koningin Máxima spreekt Mantelzorgers toe

10 nov 2020

Het is de ‘Dag van de Mantelzorg’. Een mooi moment om eens stil te staan...

Lees meer →

Waar zorg is, is Mantelzorg

09 nov 2021

In gesprek met Paula Bierma; Buurtwerker welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop; over het Mantelzorgnetwerk. Het...

Lees meer →

Samen met een dierbare cliënt naar een huwelijksvoltrekking

28 nov 2022

ZorgMies Inge uit Zwolle mocht het ervaren en vertelt haar verhaal. Onlangs zag ik bij...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp