Dit is ZorgMies Veengebieden

Persoonlijk contact én passende thuishulp in de gemeenten Nieuwkoop en De Ronde Venen ZorgMies Veengebieden staat klaar voor mantelzorgers

Ellen, directeur van ZorgMies Veengebieden heeft, naast haar werk als office-manager, ruime maatschappelijke ervaring opgedaan met het doen van vrijwilligerswerk in verpleeghuizen en als ‘maatje’ bij ouderen thuis. In haar privéleven heeft zij, samen met familie, haar oma mogen volgen in haar proces van dementie. Na de opleiding SPW-4 heeft zij als activiteitenbegeleider gewerkt met cliënten met de diagnose dementie, een chronische fysieke aandoening en niet-aangeboren hersenletsel.

Ellen Wasser aan het woord

“Door dit werk heb ik ervaren dat de cliënten zich het állerbeste voelen door de persoonlijke aandacht en de helpende hand die zij ontvangen van de begeleider. Wélke activiteit je dan precies met elkaar doet blijkt vaak van ondergeschikt belang.
Cliënten willen gewoon een fijne en zinvolle dag hebben, waarin afgestemd wordt op hun mogelijkheden en voorkeuren. Zij willen zo lang mogelijk vasthouden aan hun eigen regie en zelfredzaamheid. Belangrijke lessen die me heel goed zijn bij gebleven! Daarnaast geven cliënten ook aan dat zij, op het moment dat zij extra hulp nodig hebben, niet ‘in een hokje’ geplaatst willen worden of bedolven onder protocollen en voorschriften! Men wil zo autonoom mogelijk blijven en hulp op maat ontvangen. En die wensen vind ik heel vanzelfsprekend, immers toen iemand nog geen extra hulp nodig had was ‘zelfbeschikking’ ook vanzelfsprekend!

In ‘ZorgMies’ heb ik de organisatie gevonden die, vraaggericht, thuishulp aanbiedt rondom de wensen van de cliënten. ZorgMies ondersteund de cliënten of diens mantelzorgers bij de dagelijkse, niet-medische activiteiten. Verder brengt een ZorgMies persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Ook is de werkwijze gericht op samenwerking met de reguliere thuiszorg, zodat alle hulp die nodig is gebundeld kan worden.

De ZorgMiesen van regio Veengebieden

De visie van ZorgMies heeft me doen besluiten om regio Veengebieden op te starten. Zo hebben ook de inwoners van ook de gemeenten Nieuwkoop en De Ronde Venen in het Groene Hart altijd een ZorgMies in de buurt.

Onze ZorgMiesen en ZorgSiemen zijn allemaal ‘mensen-mensen’ en wonen in uw gemeente. Zij hebben ruime levenservaring, kennis en gaan betrouwbare banden met de cliënten aan. Iedere Mies of Siem brengt bovendien persoonlijke talenten mee, waardoor het hulpaanbod heel precies kan worden afgestemd op de hulpvraag.

Samen met ZorgMies kan íedere cliënt zo lang mogelijk regie houden over zijn/haar persoonlijk leven in geval er extra hulp nodig is, en blijft het leven leuker!”

ZorgMies Veengebieden is er voor u, uw gezin en uw ouders. U kunt de hulp van ZorgMies 24/7 inzetten en financieren vanuit uw PGB (ook respijtzorg) of m.b.v. particuliere middelen*.

Wij werken o.a. samen met thuiszorgorganisaties, particuliere instellingen, huisartsen, mantelzorgmakelaars en casemanagers.

Bent u geïnteresseerd, neemt u dan contact op met Ellen om uw wensen te bespreken.

U kunt Ellen telefonisch bereiken op 06-30313523 of via een email: veengebieden@zorgmies.nl

ZorgMies Veengebieden levert haar diensten in:

Gemeente Nieuwkoop: Ter Aar, Korteraar, Langeraar, De Meije, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noordeinde, Noorden, Noordse Dorp, Vrouwenakker, Woerdense Verlaat, Zevenhoven.

Gemeente De Ronde Venen: Abcoude (met Stokkelaarsbrug), Amstelhoek (met Mennonietenbuurt), Baambrugge, De Hoef (met Kromme Mijdrecht), Mijdrecht, Vinkeveen (met Achterbos, Baambrugse Zuwe, Demmerik, Donkereind, Groenlandsekade en Vinkenkade), Waverveen (met Botshol, Gemaal en Nessersluis), Wilnis (met Aan de Zuwe en Geer).

Lees meer over ZorgMies

Inzamelingsactie voor Oekraïne

07 mrt 2022

ZorgMies zet zich met haar 56 vestigingen dagelijks in voor de ondersteuning van mantelzorgers door...

Lees meer →

Webinar: Muziek, Blij Brein & Dementie

20 mei 2021

Muziek heeft soms een wonderbaarlijke uitwerking op je naaste met dementie. Als je naaste bijvoorbeeld...

Lees meer →
werken als zorgmies zwolle

In gesprek met Gerda van ZorgMies regio Zwolle e.o.

01 jul 2021

ZorgMies Gerda uit Giethoorn werkt al 2 jaar met veel voldoening en plezier voor ZorgMies...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp