Wat gebeurt er als ik een zorgaanvraag wil doen bij ZorgMies?

d5d0fd12-ac0a-433b-bc2b-aee513ce90c4

Als u hulp van ZorgMies Regio Mierlo wilt inschakelen of wilt weten of ZorgMies iets voor u kan betekenen, kunt u op meerdere manieren contact opnemen. Allereerst kunt u een zorgaanvraag indienen via de website bij het kopje ‘Direct Zorgaanvragen‘. Als u het formulier heeft ingevuld, komt deze automatisch terecht bij ZorgMies Regio Mierlo. Ik zal binnen 24 uur contact met u opnemen. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen of een mailtje sturen via de contactgegevens.

Telefonische inventarisatie/huisbezoek

Het eerste contact zal telefonisch zijn. In dit gesprek zal er wederzijds informatie worden uitgewisseld. Vanuit ZorgMies wil ik graag wat meer informatie over de inhoud van de zorgvraag en daarbij krijgt u meer informatie over ZorgMies om te bepalen of dit bij uw situatie past. Als dit het geval is zal er een afspraak worden gemaakt voor een huisbezoek.

Tijdens dit huisbezoek wordt er persoonlijk kennis gemaakt en wordt er op sommige onderwerpen nog wat dieper ingegaan. Omdat ik streef naar een perfecte match is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk informatie heb over uw wensen, behoeften en voorkeuren. Als u nog geen indicatie heeft, maar hier mogelijk wel recht op heeft, kan ik u hierbij adviseren/ondersteunen. ZorgMies Regio Mierlo werkt hierin ook nauw samen met betrokken mantelzorgmakelaars.

De perfecte ZorgMies/-Siem

Op basis van de informatie uit het huisbezoek, ga ik op zoek naar een passende ZorgMies/ZorgSiem. Soms heb ik al gelijk iemand in mijn hoofd. Als de vraag erg specifiek is zal ik gericht gaan werven. Op het moment dat ik denk de perfecte match gevonden te hebben, neem ik contact met u op en plannen we een kennismakingsgesprek met mij en de ZorgMies. Als in het kennismakingsgesprek blijkt dat de klik aanwezig is, kunnen er concrete afspraken gemaakt worden over de start van de ZorgMies. Ook bij het regelen van de administratie kunt u begeleiding verwachten van ZorgMies Regio Mierlo.

Betrokkenheid

Als de ZorgMies is gestart, hopen we natuurlijk allemaal dat ook op de langere termijn blijkt dat er een goede match gemaakt is. Gedurende de tijd dat de ZorgMies bij u thuis komt, blijf ik (op de achtergrond) betrokken. Er is, afgestemd op uw behoeften, regelmatig en laagdrempelig contact over de vorderingen. Ook bij tussentijdse wijzigingen, uitbreidingen of andere vragen, kunt u mij bereiken. Ook in de avonduren en in de weekend.

Heeft u nog vragen of wilt u dat ik voor u op zoek ga naar een lieve ZorgMies? Neem dan contact op met ZorgMies Regio Mierlo.

Lees meer over ZorgMies

webinar muziek blij brein dementie vrijdag 2021

Webinar: Muziek, Blij Brein & Dementie

15 apr 2021

Muziek heeft soms een wonderbaarlijke uitwerking op je naaste met dementie. Als je naaste bijvoorbeeld...

Lees meer →

Prinsjesdag 2020: Ondersteuning van mantelzorgers belangrijker dan ooit

29 sep 2020

De sobere Prinsjesdag klonk ook door in de aandacht die er was voor mantelzorgers in...

Lees meer →
ZorgMies regio Ridderkerk biedt mantelzorgondersteuning aan jong en oud zodat u zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving kunt blijven.

ZorgMies Ridderkerk per 1 januari 2020 van start

01 jan 2020

Simone van der Veen is de nieuwe licentienemer voor ZorgMies Ridderkerk!  Zij is 1 januari...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp