ZorgMies 't Groene Hart mantelzorg ondersteuning aanvullend op de thuiszorg in de regio Gouda

Over ZorgMies 't Groene Hart

Thuishulp voor jong en oud in Bodegraven, Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen en Zuidplas

Het kantoor van ZorgMies regio ‘t Groene Hart bestaat sinds 1 februari 2018 en wordt geleid door
Jolanda Malipaard.

Jolanda neemt jarenlange ervaringen mee vanuit het bedrijfsleven als procesmanager en heeft haar beginjaren in haar werkzame leven 8 jaar in de zorg gewerkt en gestudeerd. Jolanda is maatschappelijk zeer betrokken bij verschillende projecten in Bodegraven. In 2017 heeft zij besloten om het roer helemaal om te gooien en te gaan doen wat haar hart haar ingeeft, zorgen voor en met mensen.

“Hier word ik een heel blij mens van en het geeft me energie, geen dag is hetzelfde en de vele blije gezichten maken me gelukkig.” Jolanda ziet in haar directe omgeving hoe belangrijk het voor ouderen is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Het lukt niet iedereen om dat zelfstandig, zonder begeleiding of ondersteuning, te kunnen blijven volhouden. Tegelijkertijd zie je dat het netwerk van de ouderen vaak overbelast wordt met de zorg voor hun naasten. Mantelzorg neemt in grote mate af doordat veel mensen de weg naar een betaalde baan weer vinden. Niet alleen het aantal ouderen maar ook jongeren die afhankelijk zijn van extra zorg of mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis en thuis hulp nodig hebben nemen toe. In al deze situaties kunnen wij een helpende hand bieden.

"ZorgMies ’t Groene Hart luistert naar de wensen van mensen en gaat op zoek naar de juiste match voor langere periode, zodat men niet steeds een ander persoon over de vloer heeft, maar vertrouwd raakt met zijn of haar ZorgMies."

ZorgMies regio ‘t Groene Hart wil daarbij een handje helpen. Niet alleen om het netwerk te ontlasten, maar ook om wat eenzame uurtjes op te vullen, samen een boodschap te doen, kleine huishoudelijke klusjes op te knappen, mee naar het ziekenhuis te gaan. ZorgMies ’t Groene Hart luistert naar de wensen van mensen en gaat op zoek naar de juiste match voor langere periode, zodat men niet steeds een ander persoon over de vloer heeft, maar vertrouwd raakt met zijn of haar ZorgMies. Onze ZorgMies kan ook incidenteel ingezet worden op momenten dat de vaste mantelzorger op vakantie of afwezig is, en het nodig is om regelmatig even bij vader/moeder/ partner langs te gaan. 

Dit zijn een aantal voorbeelden, wij leveren maatwerk. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? U kunt mij bereiken op het volgende telefoonnummer: 0172 – 787 560 of mail: groenehart@zorgmies.nl

ZorgMies regio ’t Groene Hart levert haar diensten in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶