ZorgMies Zwolle mantelzorgondersteuning in de regio zwolle

Over ZorgMies Zwolle

Ondersteuning voor mantelzorgers en thuishulp voor ouderen in de regio Zwolle

Zorgmies regio Zwolle e.o. is in september 2017 opgericht door Gineke Meering (rechts op de foto) en Majanka Heesemans. 

Inmiddels is de vestiging van ZorgMies regio Zwolle e.o. uitgegroeid tot een prachtige organisatie met een zeer warm team van lieve en betrokken ZorgMiesen. Vele bijzondere ontmoetingen, hartverwarmende en emotionele levensverhalen. Passende zorg of hulp bieden is in al die jaren dat wij Zorgmies regio Zwolle e.o. runnen onze drive!

Wij hebben samen een brede ervaring in de zorg en onze kracht ligt dan ook in een sociaal-maatschappelijke omgeving. Onze jarenlange vriendschap versterkt onze professionele manier van werken. We kennen elkaars talenten, we weten wat we aan elkaar hebben en waar onze kracht ligt.

“Dat zijn de ZorgMiesen waar wij naar op zoek zijn. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, helpt met huishoudelijk werk, de tuin of kookt. Maar neemt een cliënt ook mee naar het theater, maakt een wandeling of doet een spelletje. De dingen die het leven leuk maken! Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. Wij doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft. Het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact.”

“De ZorgMies kan de dingen die het leven leuk maken haalbaar maken.”

ZorgMies regio Zwolle e.o. richt  zich op iedereen die hulp kan gebruiken. Dit doen wij door een vaste ZorgMies te selecteren op de vraag van onze cliënten. Deze hulp bestaat onder andere uit; mee op ziekenhuis bezoek, kleine huishoudelijke klusjes, boodschappen doen, mee op uitjes naar bijvoorbeeld het theater of samen koken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de reeks van geboden diensten, het is echt maatwerk.

ZorgMies wordt ook vaak ingeschakeld om de vaste mantelzorger te ontlasten. We kunnen door deze aanpak naadloos maatwerk leveren vanuit de wensen en behoeften van de cliënt. Daarbij ontzorgen wij de mantelzorger voor een bepaalde periode. Onze Zorgmies neemt de zorg voor uw ouder, partner of kind daarmee `even` van u over.

De ZorgMies kan de dingen die het leven leuk maken haalbaar maken. Dit heeft uiteindelijk een positieve uitwerking op de gezondheid en de gehele gemoedstoestand. Niemand hoeft zich eenzaam te voelen, dat is het uitgangspunt van ZorgMies Nederland. 

Heeft u een zorg of hulp vraag en wilt u graag dat wij met u meedenken, neemt u dan gerust contact met ons op. Voor elke situatie is er tenslotte een passende oplossing.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 038 – 78 20 560 of stuur een mail naar:  zwolle@zorgmies.nl.  

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en komen graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden door te nemen en deze af te stemmen op uw persoonlijke situatie.