Over ZorgMies Venlo

Thuishulp altijd een vertrouwd gezicht in de regio Venlo

Mijn naam is Linda ben getrouwd met Roy en samen hebben we 2 kinderen, Demi en Sam. Na mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening heb ik jarenlang voor een gemeente in Noord-Limburg gewerkt. Hier heb ik voornamelijk mensen vanuit een bijstandsuitkering naar werk begeleid. Vraag en aanbod bij elkaar brengen is iets dat ik altijd met plezier heb gedaan. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in mijn werk toen ik hoorde over de mogelijkheden bij ZorgMies Venlo en omgeving. Ik wist meteen dat ik hierin graag een rol wilde gaan spelen. In mijn verleden heb ik zelf  ondervonden dat goede ondersteuning voor mantelzorgers heel waardevol en belangrijk is. Ook heb ik van dichtbij ervaren dat het van belang is dat de mensen die hulpbehoevend zijn de liefde en aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Helaas hebben reguliere thuiszorgorganisaties daar de tijd niet voor. Onze ZorgMiesen kunnen deze behoefte invullen!

Mijn naam is Maurice Op`t Veld, samenwonend met mijn vriendin en onze twee kinderen. Ik ben ondernemer in 2 bedrijven binnen het sociaal domein. Tevens ben ik al 20 jaar  mantelzorger, eerst voor mijn vader en nu voor mijn moeder. Vanuit de dagelijkse praktijk herken ik de druk die dat met zich mee brengt. Toen er een mogelijkheid zich voordeed om bij de Zorgmies in te stappen heb ik die met beide handen aangenomen. Mijn intrinsieke motivatie om de Zorgmies tot een succes te maken is door mijn persoonlijke ervaringen nog nooit zo sterk geweest als bij dit bedrijf. Mijn compagnon Linda en ik willen iets kunnen betekenen voor de zorgvragers die geen vangnet hebben, daar waar de kinderen overlopen en wij met onze Miesen iets van die zorg op ons kunnen nemen.

"Het is van belang dat de mensen die hulpbehoevend zijn de liefde en aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben."

Als we ouder worden of als we er alleen voor staan, zijn de ‘dagelijkse dingen’ niet altijd meer zo eenvoudig. Deze situatie kan eveneens voorkomen bij ziekte, revalidatie of bij (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Onze ZorgMiesen bieden ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor. Een boodschap doen, helpen bij licht huishoudelijk werk, samen wandelen, maar ook begeleiding naar het ziekenhuis – wij ontzorgen u, maar ook mantelzorgers bij de zorg voor hun ouder(s) of kind.  Wij zorgen voor een vast en vertrouwd gezicht die komt op tijden dat het u past. In een uitgebreid kennismakingsgesprek bij u thuis bespreken wij samen welke ondersteuning u nodig heeft. Op basis van uw wensen maken wij een match met een ZorgMies. Zij worden door ons zorgvuldig geselecteerd. Bij het maken van de match kijken wij wie het beste bij u past. Nadat de klik in een kennismakingsgesprek met u en de ZorgMies is bevestigd, starten wij met onze dienstverlening. Wij voeren echter géén medische handelingen uit. Medicatie aangeven en hulp daarbij bieden valt daarom niet onder de diensten van ZorgMies. Daarvoor werken we graag samen met de regionale thuiszorg en/of verpleegkundigen.

Bent u benieuwd wat wij voor uw situatie kunnen betekenen? Dan kunt u via venlo@zorgmies.nl of op 06-20573083 een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons inplannen. Wij staan namelijk voor persoonlijk contact. Wij hebben geen lange wachtlijsten en kunnen u vaak direct helpen.

Wij denken graag met u mee!

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶