Persoonlijke zorg in Tilburg

Over ZorgMies Tilburg

Thuishulp in Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot en Moergestel

“Verhuizen naar een verpleegtehuis? Ik moet er niet aan denken!” Dat waren destijds de woorden van mijn oma. “Kan ik er mijn eigengemaakte soep eten? Kan ik de kip eten zoals ik hem zelf maak? Mag ik de tuin in als ik er zelf zin in heb en mijn dagelijkse wandeling doen? Kan ik gewoon blijven zoals ik ben? Mag ik zijn, zoals ik het gewend ben?” Als familie probeerden we er samen alles aan te doen om hen beiden van persoonlijke aandacht, comfort en een aangenaam leven te voorzien.

Langer thuiswonen is de wens van veel senioren. Ook de overheid stimuleert dit, mede omdat mensen in hun vertrouwde omgeving vaak beter af en bewezen gelukkiger zijn. Aan kunnen houden van eigen levensritme, interesses en dagindeling draagt wezenlijk bij aan de persoonlijke levenskwaliteit. Dat klinkt goed en fijn tegelijkertijd!

Het aantal mensen dat de keuze maakt om in een verzorging- of verpleeghuis te gaan wonen daalt en er komen nieuwe behulpzame initiatieven die de wensen van onze liefdevolle ouderen in vervulling kunnen laten gaan. Gezien worden, inlevingsvermogen en gevoel voor onze senioren maakt het leven van onze senioren zinvol, voldaan en bijzonder. Anderzijds dan ook van onszelf. Oftewel gedeeld familiegeluk.

"ZorgMies Tilburg maakt het leven leuker"

Na 12 jaar internationaal werkzaam te zijn geweest kwam ik tot de conclusie dat mijn toewijding en uitdaging elders lag. Hierop volgende mijn zoektocht waar deze lagen en werd duidelijk dat ik de verschuiving wilde maken van het “hardere zakenleven en de massa” naar een “meer kleinere en socialere omgeving”. Vanuit mijn opgedane ervaring ben ik op zoek gegaan naar de match waarbij aanvullend persoonlijke betrokkenheid, empathie en mijn vaardigheden vanuit het hart samen gaan. Hierdoor ben ik bij ZorgMies terecht gekomen. Ik ben een “enthousiaste spil” vol inlevingsvermogen, een natuurlijke verbinder, meedenker en bruggenbouwer….een mensen mens bij wie eigen regie en het perspectief vanuit de cliënt en mantelzorger(s) voorop staat. Hierbij vind ik het essentieel cliënt én mantelzorger de ruimte te geven en te helpen om de wensen kenbaar te maken.

Zorg aan huis
Sinds 3 jaar mag ik met heel veel plezier en voldoening dezelfde rol vervullen bij een 88-jarige dame als voorheen bij mijn eigen oma’s. In het gesprek met Jeannette Kooiman en Margriet Melles werd mij de vraag gesteld of ik interesse heb in het coördineren van de regio Tilburg als licentienemer bij ZorgMies. Een persoonlijke bijdrage leveren aan onze ouderen en aan de prachtige doelstellingen van ZorgMies….dit kwam voor mij op het juiste moment. Voor mij betekent dit het behouden van de dagbeleving en het verhogen van levenskwaliteit. Met persoonlijke betrokkenheid het vertalen van een zorg- en leefstijlbehoefte naar een passende invulling aan huis. Het inzetten van een prettige ZorgMies die past bij wie u bent en met toewijding zijn/haar dingen bij u doet voor het behoud van uw gewenste leefsituatie en ondersteuning in uw eigen vertrouwde woonomgeving. Ik geloof niet in vele gezichten over de vloer, maar 1 of 2 vaste gezichten die bij u passen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op. Sabine Kleiren, ZorgMies regio Tilburg, 06-30085250. Of mail naar: tilburg@zorgmies.nl.

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶