Jeannette Kooiman en Margriet Melles van ZorgMies Nederland

Over ZorgMies Drechtstreek

Thuishulp in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Heerjansdam

ZorgMies Nederland is een initiatief van Jeannette Kooiman (1974) en Margriet Melles (1967). Zij vertellen: “Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand. Een flink aantal ouderen is depressief. Dat is onder meer het gevolg van eenzaamheid. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is onze overtuiging! Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om anderen te helpen, ze een leuke dag te bezorgen.”

“Dat zijn de ZorgMiesen waar wij naar op zoek zijn. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, helpt met huishoudelijk werk, de tuin of kookt. Maar neemt een cliënt ook mee naar het theater, maakt een wandeling of doet een spelletje. De dingen die het leven leuk maken! Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. Wij doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft. Het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact.”

"Wanneer een cliënt ons belt, weten wij wie we aan de lijn hebben, omdat wij hem of haar persoonlijk kennen en bekend zijn met de thuissituatie."

ZorgMies Nederland biedt de zorg waar thuiszorgorganisaties geen tijd voor mogen maken: mantelzorgondersteuning. “Wanneer een cliënt ons belt, weten wij wie we aan de lijn hebben, omdat wij hem of haar persoonlijk kennen en bekend zijn met de thuissituatie. Wij bieden onze dienstverlening aan in diverse regio’s. In de regio Drechtstreek zijn wij zelf aanspreekpunt voor de cliënten en ZorgMiesen. Maar we werken ook hard aan uitbreiding van dat aantal regiokantoren. Want we streven ernaar dat alle ouderen in heel Nederland een ZorgMies in de buurt hebben.”

Wilt u meer informatie of wilt u een persoonlijk intakegesprek? Neemt u dan contact met ons op via mail of bel: 078 – 78 20 560.
Of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via de onderstaande button.