Over ZorgMies Breda

Aanvullende Mantelzorg en Thuishulp voor ouderen & gezinnen in de regio Breda

Mijn naam is Annet, ik ben 58 jaar oud en al vele jaren gelukkig getrouwd. Samen met mijn echtgenoot heb ik twee kinderen en twee schoonkinderen, en niet te vergeten onze lieve golden retriever Toos, die anderhalf jaar oud is.

Na jarenlang in Hendrik-Ido-Ambacht te hebben gewoond, zijn we nu alweer zes jaar geleden naar Breda verhuisd. Breda is voor ons geen onbekende stad, aangezien onze oudste zoon, Stijn, hier 31 jaar geleden is geboren, en onze dochter, Lieke, 26 jaar geleden in Dordrecht.

Mijn echtgenoot Maurice is een geboren Brabander, en mijn schoonfamilie en vele vrienden wonen in en rondom Breda, waardoor we hier al regelmatig te vinden waren.

Sinds 2017 ben ik werkzaam als licentienemer bij ZorgMies voor de regio Breda en omstreken. In het begin was het vooral investeren en oriënteren. Daarnaast had ik nog een parttimebaan in een verpleeghuis, waar ik gespecialiseerd was in het omgaan met onbegrepen gedrag van mensen met dementie. Ik werkte ook in de wijkverpleging en in een hospice voor terminale thuiszorg, waarvoor ik door het hele land reisde en soms zelfs drie dagen achter elkaar bij de patiënt verbleef om 24-uurs zorg te bieden.

Door deze ervaringen heb ik veel geleerd en veel gezien. Ik besloot dat ik niet langer wilde dat ik de enige hulpverlener was die bij een cliënt kwam, of dat ik de tiende persoon was die in één week tijd langskwam. Daarom heb ik het reguliere werk achter me gelaten en ben ik als zelfstandige begonnen, wat tot nu toe goed bevalt.

 

"Ik kijk er enorm naar uit om mensen vanuit ZorgMies regio Breda en omstreken te laten kennismaken met onze vorm van hulpverlening."

Als licentienemer voor ZorgMies Breda bied ik niet-medische zorg en onder mijn eigen naam, Gewoon Thuiszorg Annette, bied ik wel medische zorg. Deze combinatie stelt mij in staat snel te schakelen, vooral wanneer we al lange tijd dagelijks bij een zorgvrager komen en de terminale fase ingaat.

We blijven werken als ZorgMies Breda en onder mijn eigen naam bied ik andere diensten aan, in samenwerking met een huisarts en collega-zzp’ers. Dit is bijzonder prettig voor de zorgvrager, vooral in deze belangrijke fase waarin vertrouwde hulpverleners van onschatbare waarde zijn.

Samenwerken met collega’s die dezelfde visie delen, geeft zoveel positieve energie! Natuurlijk eindigt het werk als zelfstandige niet om 18.00 uur, en kan ik niet altijd deelnemen aan sociale activiteiten, maar wanneer het nodig is, moet je er gewoon zijn. Hierover valt niet te discussiëren; we werken met mensen die ons nodig hebben.

Vanuit mijn eigen ervaring als mantelzorger weet ik hoe geruststellend het is om te weten dat je, wanneer je ver weg woont, een beroep kunt doen op ZorgMies. We zijn inmiddels door bijna heel Nederland gevestigd, en als dat niet het geval is, zoeken we samenwerking met de dichtstbijzijnde licentienemer.

Mijn eigen ervaringen als mantelzorger hebben mijn keuze voor ZorgMies Breda beïnvloed. Ik ben trots op de overstap die ik heb gemaakt vanuit meer dan 35 jaar werkervaring in de reguliere zorg. Mijn grootste wens met ZorgMies Breda is om maatwerk te leveren, met vaste gezichten en kleine teams, op de tijden die de zorgvrager wenst.

Ik ben er trots op dat we een diversiteit aan hulpvragen kunnen vervullen. Van ondersteuning bij jonge gezinnen tot het bieden van zorg aan eenzame ouderen in de wijk. We streven ernaar om verlichting te brengen daar waar het nodig is, en om een gevoel van vertrouwen en veiligheid te bieden, zoals ik dat ook zou willen voor mijn naasten.

Ik kan nog uren praten over mijn ervaringen bij ZorgMies Breda. Ik heb geen moment spijt gehad van deze mooie stap in mijn carrière. Onze slogan luidt: “Een ZorgMies maakt het leven leuker!” en daar sta ik volledig achter.

Als je meer informatie wilt of rustig onze website wilt bekijken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of een kijkje te nemen op www.zorgmies.nl.

ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶