Thuishulp in de regio's Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Bergen, Egmond, Uitgeest, Castricum en Limmen

Over ZorgMies Alkmaar

Thuishulp en ondersteuning voor mantelzorgers in Alkmaar en omgeving

ZorgMies regio Alkmaar wordt geleid door Evelien Kraakman, geboren en getogen in Heiloo. Sinds 2013 wonen zij en Jasper met hun kinderen, Yanieck en Isabel, in Alkmaar. In augustus 2019 is Evelien gestart met deze vestiging van ZorgMies.

Evelien aan het woord: “Ik kwam dit mooie bedrijf op het spoor door een advertentie met de slogan: Wil jij helpen mantelzorgers te ontzorgen? Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt, omdat ik van dichtbij zie hoe zwaar de zorg voor een zieke geliefde kan zijn. Mijn moeder zorgt namelijk voor mijn lieve vader met Parkinson en dementie. Dat ik met ZorgMies het leven leuker én makkelijker mag maken voor deze doelgroep geeft mij ontzettend veel voldoening.

“Ik kwam dit mooie bedrijf op het spoor door een advertentie met de slogan: Wil jij helpen mantelzorgers te ontzorgen? Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt”

- Evelien Kraakman

Dit geldt ook voor ouderen, die tegenwoordig langer thuis blijven wonen en soms eenzaam zijn. Deze eenzaamheid gaat mij aan het hart. Als klein meisje had ik al een speciaal gevoel voor hen. Ik heb uren doorgebracht in het verzorgingstehuis waar mijn moeder haar diensten vol liefde en geduld uitvoerde. Tijdens de koffieronde waren de bewoners altijd blij verrast als ik mee was met mijn moeder. Die vreugde kan ik nu brengen door het inzetten van een ZorgMies, waardoor mensen meer gaan genieten van het leven. 

Door mijn werk voor ZorgMies kom ik steeds vaker bij gezinnen over de vloer, waarbij de zorg voor één van de kinderen centraal staat. Deze kinderen krijgen speciale aandacht en begeleiding, waardoor de ouders ontlast worden. Wat heb ik veel bewondering voor deze ouders en wat is het mooi dat ik ook iets kan betekenen voor hen. 

Natuurlijk lukt dit alles alleen met lieve en toegewijde zorgverleners. Ik sta er persoonlijk voor dat iedere ZorgMies met veel plezier naar hun cliënt gaan, iedere dag opnieuw! Ik waardeer de inzet van deze toppers enorm, en dat voel je als je in ons team werkt.” 

Mantelzorg Nieuws

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden, die deze dag in de schijnwerpers gezet worden. ZorgMies draagt

Lees meer ⟶