Ook tijdens deze weersomstandigheden staat ZorgMies klaar. Ook met spoed

Zwaar winterweer? Ook nu staat ZorgMies voor u klaar!

Hoewel de eerste week van februari aanvoelde als het begin van de lente, vliegen nu termen als ‘Code Rood’ en ‘Sneeuwduinen’ om je oren. De Russische Beer heeft ons land in één nacht bedolven onder een wit pak sneeuw. Hoewel een groot deel van Nederland heugelijk naar buiten rende op zondagochtend, was het voor mantelzorgers geen sneeuwpret. Kan ik wel naar mijn vader? Komt de thuiszorg bij mijn moeder om haar aan te kleden?

De thuiszorgmedewerkers, die voor dag en dauw eropuit trekken om thuiswonende ouderen te helpen, worden, volgens het KNMI de aankomende weken geconfronteerd met barre weersomstandigheden. Na de uitbraak van coronavirus, wordt dit opnieuw improviseren. Want hoe kun je als thuiszorgmedewerker iedereen, adequaat en op tijd helpen?

Extra druk voor mantelzorgers

Als mantelzorger wil je graag dat diegene waar jij voor zorgt, de zorg krijgt die hij of zij verdient. Nu het de aankomende week lastiger wordt voor thuiszorgorganisaties om iedereen zo goed mogelijk te helpen, wordt er in veel gevallen, in overleg met de mantelzorger(s), aan hen gevraagd om bij te springen. Dat doe je natuurlijk met alle liefde, maar wat als je nu de weg op moet terwijl dit streng wordt afgeraden?

ZorgMies ondersteunt mantelzorgers, ook bij winterweer

ZorgMies Nederland biedt vervangende mantelzorg – respijtzorg. Door een goed gesprek aan te gaan met de mantelzorger en cliënt, kunnen wij een goede match maken met een ZorgMies. Deze ZorgMies kan ondersteuning bieden bij het doen van boodschappen, samen koken of gaat mee naar een bezoek aan de huisarts. Alle taken die je als mantelzorger uitvoert voor je naaste, kunnen opgevangen worden door ZorgMies.

Valt er een deel van de thuiszorg weg de aankomende week of kunt u door het winterweer niet alle zorgtaken uitvoeren voor uw naaste? Ook met spoed en tijdelijk kunt u een ZorgMies inschakelen. Neem voor meer informatie contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten