100 Jaar en in eigen huis wonen

clientervaring-midden-limburg

In juli 2019 bleek mijn moeder meer zorg nodig te hebben dan de paar uur individuele ondersteuning en het schoonhouden van het huis. Dit kwam uit een al langer bestaand budget vanuit de WMO.

Zo kwamen we aan het zoeken naar de best mogelijke zorg die geleverd kon worden.

De casemanager van de gemeente en de zorgorganisatie Land van Horne hadden gehoord dat er een organisatie was die ‘Zuster in Huis’ heet. Daar zijn we mee gaan praten en er bleek een WLZ-indicatie te zijn voor een bedrag dat voldoende bleek te zijn, maar er zaten nogal wat haken en ogen te zitten. Een hoog borgbedrag en veel extra kosten voor ons. Lastig te realiseren voor mijn 98 jaar oude moeder in haar bungalow. ‘Zuster in Huis’ viel dus af.

Maar er was een folder in de informatiemap van Zuster in Huis, die van ZorgMies. Onze interesse was gewekt en we hebben ons goed laten informeren over de mogelijkheden die ZorgMies kon gaan bieden. Wat ons enorm aansprak was: behulpzaam, betrokken en prettig gezelschap met een luisterend oor.

Omdat niet alle taken onder te brengen waren bij ZorgMies en Land van Horne al had gewerkt vanuit de WMO-ondersteuning, lag de taak bij mij om van het budget van de WLZ een deel in PGB te laten onderbrengen. Een deel ZIN (Zorg In Natura), uit het MPT-pakket (Modulair Pakket Thuis) en een PGB-deel (Persoons Gebonden Budget), met dat deel konden we passende zorg inkopen voor moeder, die daar heel blij mee is geweest.

Via het Zorgkantoor werd snel en efficiënt de PGB voorziening ingesteld en volledig besteed aan de uren ondersteunende zorg vanuit ZorgMies. Een sterk concept. Een fijn kennismakingsgesprek thuis en daarna twee zeer lieve, capabele dames. Voor de doordeweekse dagen en het weekeinde. Prima georganiseerd.

Passende personen voor moeder: samen wandelen met de hond, samen een kopje thee, kleine klusjes in huis, begeleiding naar de dokter of apotheek, gewoonweg gewéldig.

Ik wil ZorgMies hartelijk dank zeggen voor de goede zorg die, mede door de inzet en flexibele instelling, van onschatbare waarde is gebleken bij de ondersteuning van mijn moeder. Mede dankzij jullie heeft moeder 100 jaar mogen worden in haar eigen huis, in haar eigen, vertrouwde omgeving.

En dat is wat ZorgMies heeft kunnen verwezenlijken.

Karen van der Wal

Echt, 21 juni 2021

Lees meer over ZorgMies

Week jonge mantelzorger deel je zorg zorgmies

De week van de jonge mantelzorger

01 jun 2021

Is er bij jou thuis een familielid langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of...

Lees meer →
Wereld Alzheimer Dag Steenwijkerland

Wereld Alzheimer Dag: Casemanager Grietje Mol over dementie

21 sep 2021

Dementie is een ziekteproces die niet te stoppen is. Door de veranderingen tijdens dit ziekteproces...

Lees meer →

“Met een moeder met dementie ben je nu eenmaal nooit ergens op tijd!”

14 feb 2024

Susanne Schieving, 45 jaar en woonachtig in Amsterdam, deelt haar verhaal over de uitdagingen van...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp