werken als zorgmies zwolle

In gesprek met Gerda van ZorgMies regio Zwolle e.o.

ZorgMies Gerda uit Giethoorn werkt al 2 jaar met veel voldoening en plezier voor ZorgMies regio Zwolle e.o.

Gerda, die 40 jaar geleden is begonnen in de zorg en jarenlang gewerkt heeft als activiteitenbegeleidster, geniet van de vrijheid die ze heeft in haar werk als ZorgMies. “Je mag en kan alles regelen in overleg met je client en familie binnen de richtlijnen van ZorgMies,” zegt Gerda. “Dat werkt erg prettig. In overleg met de familie plan ik mijn uren en dagen. De 1 op 1 begeleiding en de tijd die je kunt nemen voor je cliënten is ontzettend fijn voor zowel mijn client als mijzelf.”

Gerda is naast haar werk als ZorgMies actief voor Alzheimer Nederland en als vrijwilliger in het Alzheimer Café. “Binnen dit werk breng ik vaak het bestaan van de organisatie ZorgMies onder de aandacht. De mantelzorgondersteuning kan voor velen uitkomst brengen,” vertelt Gerda. “Daarnaast ga ik voor het Rode Kruis binnenkort aan het werk in de prikstraat van de GGD. Weer een nieuwe uitdaging er bij!” zegt ze enthousiast.

“Als mantelzorgondersteuner voor het echtpaar voel ik mij een deel van de familie”

Op dit moment heeft Gerda 3 cliënten die ze ondersteund als ZorgMies. “Een echtpaar uit Giethoorn zijn daar 2 van,” vertelt Gerda. “Een lange tijd  verleende ik zorg aan zelfstandig wonende meneer van 93 jaar en mevrouw 90 jaar woonachtig in Woonzorgcentrum de Zonnewiede. Inmiddels woont ook meneer in Woonzorgcentrum de Zonnewiede en ondersteun ik beide daar op locatie. Als mantelzorgondersteuner voor dit echtpaar voel ik mij een deel van de familie. In de gezamenlijke app met de kinderen van het echtpaar die ver weg wonen, overleggen we wie wat doet. Daarnaast vullen we elkaar aan in de zorg voor meneer en mevrouw waar nodig. Van kleine boodschapjes doen, samen naar de tandarts tot een visje eten en huishoudelijke klusjes. Wat op dat moment belangrijk is pak ik op.”

“Ik neem cliënten nooit mee naar huis maar de Corona tijd heeft alles anders gemaakt. In plaats van samen een kopje koffie drinken in een restaurant dronk ik met een client ook uit het dorp af en toe een kopje koffie bij mij aan de keukentafel. Samen er op uit, een wandeling en een kopje koffie het lijkt zo simpel maar is zo waardevol. Ik geniet zelf ook erg van deze momenten,” zegt Gerda.

“Door mijn werk als activiteitenbegeleidster weet ik hoe belangrijk het is dat mensen in beweging zijn, sociale contacten onderhouden en actief blijven. Ik stimuleer ze dan ook erg om mee te doen aan alle activiteiten die worden georganiseerd in Woonzorgcentrum de Zonnewiede. Daarnaast betrek ik ze bij alles wat ze nog zelf met hulp van mij kunnen doen.”

Kunt u wel wat hulp in huis gebruiken, maar hebben uw naasten niet altijd tijd om u te ondersteunen? Gelukkig biedt ZorgMies persoonlijke hulp. Met altijd een vast gezicht in huis is de klus zo geklaard!

U kunt ZorgMies Regio Zwolle e.o. bereiken op telefoonnummer: 038 – 78 20 560 of stuur een mail naar:  zwolle@zorgmies.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en komen graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden door te nemen en deze af te stemmen op uw persoonlijke situatie.

NB Foto´s mogen worden geplaatst met toestemming van betrokkenen.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶