ZorgMies bij Langstraat FM

Zaterdag 5 maart 2022 werd Melanie van ZorgMies Altena & Bommelerwaard geïnterviewd door Eugenie van Langstraat FM. Het interview zou samen met Mieke Boons van ZorgMies De Langstraat plaatsvinden, maar zij kon wegens ziekte niet aanwezig zijn. Het werd een enthousiast en interessant gesprek, waarin Eugenie Melanie het hemd van het lijf vroeg over de ‘ins en outs’ van ZorgMies.

Allerlei vragen kwamen voorbij. Over de geschiedenis van ZorgMies, welk type zorgvragen komen er zoal voorbij, heb je een vooropleiding nodig om dit werk te kunnen doen? Het gesprek ging van meer algemene vragen ook door naar ‘het waarom’ van ons werk.  Denk aan de emotionele band die je opbouwt met cliënten door er écht voor hen te zijn en de tijd te nemen. Duidelijk zichtbaar zijn de positieve veranderingen die er vaak zijn na het inzetten van een liefdevolle ZorgMies:  “Mantelzorgers die meer ‘lucht’ ervaren, cliënten die weer een nieuwe stimulans krijgen, wat doorwerkt in contact met hun naasten.”
Al met al een fijn en open gesprek wat ons werk met/als ZorgMies  goed samenvat. Luister mee!

Vind je dit bericht leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkdIn
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden, die deze dag in de schijnwerpers gezet worden. ZorgMies draagt

Lees meer ⟶