Aanvullende mantelzorg van ZorgMies vanuit ZVW zorgverzekeraar

ZorgMies nu ook vergoed vanuit de ZVW

Goed nieuws! Bent u als mantelzorger aanvullend verzekerd bij CZ? Of is diegene waarvoor u mantelzorgondersteuning wilt aanvragen verzekerd bij Ohra of Nationale Nederlanden? Vanaf januari 2024 kunnen de diensten van ZorgMies vergoed worden vanuit deze aanvullende verzekeringen: CZ (voor mantelzorgers), Ohra en Nationale Nederlanden (voor diegene die mantelzorg wil ontvangen).

Zorgt u voor iemand die u dierbaar is, maar zou u graag extra ondersteuning willen inzetten? Als u aanvullend verzekerd bent bij CZ mag u aanvullende mantelzorg van ZorgMies laten vergoeden tot €2.250,- per jaar. Zijn er meerde mantelzorgers aanvullend verzekerd vanuit CZ? Dan mag je dit ook stapelen, bijvoorbeeld: een broer en een zus (beiden aanvullend verzekerd vanuit CZ) zorgen voor moeder, dan geldt een bedrag van €4.500,- per jaar. Daarnaast mag u als mantelzorger zelf bepalen hoe u de uren van ZorgMies inzet. Heeft u bijvoorbeeld alleen tijdens de vakantieperiodes ondersteuning nodig? Of eens per maand – alles is bespreekbaar.

Aanvullende mantelzorg vanuit de ZVW
Is er iemand waarvoor u aanvullende mantelzorgondersteuning wilt aanvragen (bijvoorbeeld voor een paar uur gezelschap in de week) of wilt u ondersteuning voor uzelf aanvragen? De aanvullende verzekeringen van Ohra en Nationale Nederlanden vergoeden de diensten van ZorgMies voor diegene die extra ondersteuning ontvangt. Hierbij geldt ook het bedrag van €2.250,- per jaar.

Bent u aangesloten bij één van deze verzekeraars en overweegt u ZorgMies in te schakelen? Neem dan vrijblijvend contact op met de ZorgMies-vestiging in uw regio voor aanvullende informatie over de mogelijkheden die bij uw situatie aansluiten.

Financieringsmogelijkheden
Er zijn ook andere manieren om de diensten van ZorgMies te financieren. Zo kunt u overwegen om de zorg in te kopen vanuit een Persoonsgebonden Budget of als u thuiszorg ontvangt vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) kan er aanvullende, niet-medische zorg ingeschakeld worden. Afhankelijk van de gemeente is het ook mogelijk om de diensten van ZorgMies te financieren vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning) of u kunt overwegen om particuliere mantelzorgondersteuning in te schakelen.

Lees meer over de financieringsmogelijkheden ⟶

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten