Aanvullende mantelzorg van ZorgMies vanuit ZVW zorgverzekeraar

ZorgMies nu ook vergoed vanuit de ZVW

Goed nieuws! Bent u als mantelzorger aanvullend verzekerd bij CZ? Of is diegene waarvoor u mantelzorgondersteuning wilt aanvragen verzekerd bij Ohra of Nationale Nederlanden? Vanaf januari 2024 kunnen de diensten van ZorgMies vergoed worden vanuit deze aanvullende verzekeringen: CZ (voor mantelzorgers), Ohra en Nationale Nederlanden (voor diegene die mantelzorg wil ontvangen).

Zorgt u voor iemand die u dierbaar is, maar zou u graag extra ondersteuning willen inzetten? Als u aanvullend verzekerd bent bij CZ mag u aanvullende mantelzorg van ZorgMies laten vergoeden tot €2.250,- per jaar. Zijn er meerde mantelzorgers aanvullend verzekerd vanuit CZ? Dan mag je dit ook stapelen, bijvoorbeeld: een broer en een zus (beiden aanvullend verzekerd vanuit CZ) zorgen voor moeder, dan geldt een bedrag van €4.500,- per jaar. Daarnaast mag u als mantelzorger zelf bepalen hoe u de uren van ZorgMies inzet. Heeft u bijvoorbeeld alleen tijdens de vakantieperiodes ondersteuning nodig? Of eens per maand – alles is bespreekbaar.

Aanvullende mantelzorg vanuit de ZVW
Is er iemand waarvoor u aanvullende mantelzorgondersteuning wilt aanvragen (bijvoorbeeld voor een paar uur gezelschap in de week) of wilt u ondersteuning voor uzelf aanvragen? De aanvullende verzekeringen van Ohra en Nationale Nederlanden vergoeden de diensten van ZorgMies voor diegene die extra ondersteuning ontvangt. Hierbij geldt ook het bedrag van €2.250,- per jaar.

Bent u aangesloten bij één van deze verzekeraars en overweegt u ZorgMies in te schakelen? Neem dan vrijblijvend contact op met de ZorgMies-vestiging in uw regio voor aanvullende informatie over de mogelijkheden die bij uw situatie aansluiten.

Financieringsmogelijkheden
Er zijn ook andere manieren om de diensten van ZorgMies te financieren. Zo kunt u overwegen om de zorg in te kopen vanuit een Persoonsgebonden Budget of als u thuiszorg ontvangt vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) kan er aanvullende, niet-medische zorg ingeschakeld worden. Afhankelijk van de gemeente is het ook mogelijk om de diensten van ZorgMies te financieren vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning) of u kunt overwegen om particuliere mantelzorgondersteuning in te schakelen.

Lees meer over de financieringsmogelijkheden ⟶

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶