ZorgMies regio Zwolle bestaat 5 jaar

Gertia in gesprek met Gineke Meering en Majanka Heesemans, 2 ondernemende vrouwen met een groot zorghart.

Na vele interviews te hebben afgenomen met ZorgMiesen, relaties en betrokken van ZorgMies regio Zwolle zijn vandaag bij mij, op een zonnig terras, Majanka en Gineke aangeschoven. Wat bijzonder om de twee oprichters te horen vertellen over 5 jaar ZorgMies, hun passie, werk, betrokkenheid, maar ook de anekdotes en vriendschap.

“De 1e zorgvraag kwam 5 jaar geleden uit Zwolle” vertelt Gineke. “Een echte ‘ZorgMies-vraag’ voor een mevrouw die in een verpleeghuis woonde. Haar mantelzorgers zochten, om de eenzaamheid van hun moeder tegen te gaan, iemand voor gezelligheid en uitjes. ZorgMies Lettie was de perfecte match!” Daarmee was de aftrap van ZorgMies regio Zwolle e.o. een feit.

Het verhaal van Gineke en Majanka
“Op Facebook verscheen vijf en half jaar geleden een oproep van ZorgMies Nederland waar mijn hart sneller van ging kloppen,” vertelt Majanka stralend. “ZorgMies Nederland zocht zorgondernemers voor een ZorgMies vesting in regio Zwolle e.o. Daarmee vielen voor mij alle puzzelstukje op z’n plek. ‘Dit is het’ dacht ik, ‘ondernemen in de dienstverlening!’ Hiermee kan ik mijn opgedane ervaringen en kwaliteiten in praktijk brengen.”

“Datgeen wat ik zelf mis binnen de huidige zorg, kunnen onze ZorgMiesen bieden

Gineke

Op dat moment liep Gineke op haar tandvlees binnen haar werk als persoonlijk begeleider in het verpleeghuis. “Ik zag de overspannen mantelzorgers in de praktijk. De mogelijkheid om mantelzorgers te ontlasten en ZorgMiesen een leuke job te bezorgen was voor mij de trigger! Dit was het moment om met dit gegeven iets de doen,” vertelt Gineke. “Dat wat ik zelf mis binnen de huidige zorg, kunnen onze ZorgMiesen bieden. ZorgMies maakt het leven leuker is dan ook echt mijn slogan,” zegt ze stralend. “Door het enthousiasme van de eigenaren van ZorgMies Nederland Jeanette en Margriet, zijn we van start gegaan. Dit was het moment om samen ZorgMies regio Zwolle e.o. op de kaart te zetten. En we hebben beide nog geen minuut spijt van deze ondernemende beslissing.”

Zorgmies regio Zwolle e.o. is in september 2017 opgericht door Gineke en Majanka. Inmiddels is de vestiging uitgegroeid tot een prachtige organisatie met een zeer warm team van lieve en betrokken ZorgMiesen. “Vele bijzondere ontmoetingen, hartverwarmende en emotionele levensverhalen. Passende zorg of hulp bieden is in al die jaren dat wij Zorgmies regio Zwolle e.o. runnen onze drive!” Aldus Gineke en Majanka. Als mantelzorger kan het zorgen voor iemand zwaar en soms ook eenzaam zijn. Met het inschakelen van een ZorgMies wordt een mantelzorger enorm ontlast.

Het is geweldig om te zien dat er nog steeds ZorgMiesen van ‘het eerste uur zijn’. “Wij hechten veel waarde aan een zeer persoonlijk contact met onze ZorgMiesen en ondersteunen ze waar nodig. ZorgMies Ellen uit Hattem is één van die zorgtoppers van het eerste uur,” vertellen ze. Ellen was onze allereerste ZorgMies, zij was al ingezet bij een hoogbejaarde meneer in Zwolle voordat ons kantoor geopend was.

ZorgMies Nederland, toen nog met 10 regio kantoren, is in deze 5 jaar uitgegroeid tot een landelijke organisatie met meer dan 50 regio kantoren. “Heel bijzonder om onderdeel te zijn van deze groeiende organisatie en daarbinnen ons steentje bij te dragen’’ zegt Majanka. ZorgMies regio Zwolle biedt thuishulp, aanvullend op de reguliere thuiszorg, in Zwolle, Meppel, Steenwijkerland, De Noordoostpolder en Kampen.

Ondernemen en vriendschap
Het is in dit gesprek prachtig te zien hoe deze twee zorgondernemers op elkaar zijn ingespeeld. Ze vullen elkaar aan waar nodig. Beide zelfstandige, ondernemende vrouwen met een ‘zorghart’ die weten wat zij willen. “Ik heb veel aan het geduld van Gineke in omgang met cliënten & mantelzorgers,” vertelt Majanka. “Daarentegen is Majanka sterk in netwerken,” vult Gineke aan. “Weet je nog”, begint Gineke. “Dat ik 5 jaar geleden misselijk was van de zenuwen voor onze eerste presentatie tijdens een netwerkbijeenkomst? Het is niet mijn ding, laat mij maar de financiële administratie doen en Majanka presenteren,” zegt ze resoluut.

“Onze jarenlange vriendschap, van meer dan 30 jaar, versterkt onze professionele manier van werken!

Majanka

De persoonlijke intake gesprekken zijn voor hun beide zeer belangrijk en waardevol. Ze hechten er beiden veel waarde aan om zo een goede match te kunnen maken. Zowel met de cliënten als ZorgMiesen. “Het eerste jaar deden we deze gesprekken ook samen,” blikken ze terug. “Daar is het regiokantoor nu veel te groot voor geworden. Maar het waren leuke tijden.” Inmiddels hebben ze de regio verdeeld. Majanka richt zich op het Zwolse e.o. en Gineke op Meppel, Steenwijkerland e.o.

“Wij hebben samen een brede ervaring in de zorg en onze kracht ligt dan ook in een sociaal-maatschappelijke omgeving. Onze jarenlange vriendschap, van meer dan 30 jaar, versterkt onze professionele manier van werken. We kennen elkaars talenten, we weten wat we aan elkaar hebben en waar onze kracht ligt.”

“We vullen elkaar aan waar nodig. Waar de één onzeker in is, gaat de andere ervoor,” vertelt Gineke. “Een WhatsApp-bericht of telefoontje over een situatie waar één van beide niet uit komt wordt door de ander vaak gelijk opgelost. Soms is een luisterend oor als genoeg. Heel belangrijk in ons vak, waarin we dagelijks met mensen werken en soms voor lastige beslissingen staan.”

Gineke geeft veel liefde en mantelzorg aan haar ouders. De soms zorgelijke, maar ook waardevolle ervaringen die ze in praktijk ervaart in Zorgland, zijn binnen hun werk erg belangrijk. Majanka is een zeer zelfstandige vrouw die ‘gas terug neemt’, waar nodig en tijd voor zichzelf inzet. Dat bewonder ik aan haar,” zegt Gineke. Humor is voor beiden belangrijk. “Ik kan Majanka in de nacht wakker maken voor kroketten,” zegt Gineke. “terwijl ik Gineke beslist niet wakker moet maken; nergens voor,” lacht Majanka.

5 jaar; dat vieren we feestelijk!
Op 1 september viert ZorgMies regio Zwolle samen met het team van ZorgMiesen op zeer feestelijke wijze het 5 jarig bestaan. Ook voor onze cliënten willen we deze feestelijke mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij blikken terug op 5 waardevolle jaren en gaan vol energie vooruit. Op naar 10 jaar ZorgMies Zwolle!

Heeft u een zorg of hulp vraag en wilt u graag dat ZorgMies meedenkt, neemt u dan gerust contact op. Voor elke situatie is er tenslotte een passende oplossing.

U kunt Gineke en Majanka bereiken op 038 – 78 20 560 of zwolle@zorgmies.nl

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶