In het boek 'De Vrolijke Mantelzorger' omschrijft huisarts Naomi Dongelmans 7 strategieën om de beste zorg te verlenen bij dementie als mantelzorger

De Vrolijke Mantelzorger

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie en omdat wij steeds ouder worden zal dit aantal alleen maar toenemen. Juist met dementie is het belangrijk dat je zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving kunt leven. Dit creëert extra zorg voor de mantelzorgers, maar hoe kun je het beste voor iemand zorgen met dementie?

In het boek ‘De Vrolijke Mantelzorger’ omschrijft de auteur, huisarts Naomi Dongelmans, 7 strategieën om de beste zorg te verlenen bij dementie.
Drs. Naomi Dongelmans heeft als huisarts ruim 15 jaar ervaring met dementie en hun mantelzorgers. Dit inspireerde haar om een boek te schrijven: “In 2018 heb ik mijn eerste boek uitgebracht voor mantelzorgers van mensen met dementie. Ik had dit onderwerp gekozen om meerdere redenen: ik heb 2 oma’s gehad met Alzheimer, en ik zag als huisarts heel veel mantelzorgers toenemend stress ervaren. Velen liepen zelfs tegen een burn-out aan,” vertelt Naomi. Het boek ‘Reinvigorated Caregivers’ werd een ware bestseller. Toch besloot zij het boek in het Nederlands uit te geven. Zo geeft Naomi aan: “Als je als mantelzorger al onder enorme druk en stress staat, dan is het gewoon veel fijner om het boek in het Nederlands te kunnen lezen.”

Ondersteuning bij dementie

Het boek ‘De Vrolijke Mantelzorger’ biedt 7 strategieën die je als mantelzorger kunt toepassen in het dagelijkse leven. Dat maakt niet alleen het leven een mantelzorger gemakkelijker, maar ook het leven van diegene waar jij voor zorgt een stuk gelukkiger, gezonder, maar vooral veiliger.
Het boek van Drs. Naomi Dongelmans vertelt ook hoe je dementie voor een deel kunt voorkomen en staat vol met tips hoe je als mantelzorger goed voor jezelf kunt blijven zorgen. Zo blijf je een vrolijke mantelzorger.

Samenwerking met ZorgMies

ZorgMies richt zich op het ondersteunen van mantelzorgers door heel Nederland. Dit kan zijn door eens in de week te koken met iemand, maar ook 24-uurs ondersteuning aan iemand die wacht op een plek in een verzorgingstehuis. ZorgMies heeft regelmatig te maken met dementie, “de samenwerking met ZorgMies is hierin dan ook perfect,” geeft Drs. Naomi Dongelmans aan. “Het is fijn als mantelzorger dat je een ZorgMies kunt inschakelen als je af en toe eens een ’time-out’ nodig hebt.”

Heb jij te maken met dementie en wil jij graag het boek ‘De Vrolijke Mantelzorger’ van Drs. Naomi Dongelmans bestellen? Goed nieuws! Als je ‘ZorgMies’ als code invoert krijg je €5,- korting.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten