Coronavaccin: wanneer bent u aan de beurt voor het vaccin?

Coronavaccin: wanneer bent u aan de beurt?

Het is zo ver! De eerste mensen in Nederland worden vanaf vandaag ingeënt tegen het coronavirus. In Veghel krijgen verpleeghuismedewerkers hun eerste prik met het Pfizer/BioNTech-vaccin, vooralsnog het enige vaccin dat is goedgekeurd in de EU. Wanneer bent u aan de beurt voor het coronavaccin?

Zorgmedewerkers krijgen als eerste in Nederland het coronavaccin. Onder deze grote groep zorgmedewerkers vallen verpleeghuismedewerkers, medewerkers van de gehandicaptenzorg, de thuiszorg en de acute COVID-zorg in het ziekenhuis. Dat is bepaald door de vaccinstrategie van het kabinet.

Komt u in aanmerking voor het vaccin?

Het RIVM heeft een infographic opgesteld waarin de vaccinstrategie wordt weergeven. Wel benadrukt Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, dat veel afhangt van de snelheid van de goedkeuring van de vaccins voor de Europese markt en de hoeveelheid vaccins voor een bepaalde tijd geleverd worden.

Bekijk hieronder de vaccinstrategie van het kabinet:

In september iedereen geënt

Vooralsnog is alleen het Pfizer/BioNTech-vaccin goedgekeurd, maar naar verwachting wordt morgen het Moderna-vaccin goedgekeurd door het EU-medicijnschap EMA. AstraZeneca/Oxford-vaccin wordt naar verwachting in februari vrijgegeven. Of deze direct geleverd kunnen worden – dat is nog de vraag.

Het streven van De Jonge is dat iedere volwassenen voor eind september de mogelijkheid heeft gehad om zich te laten vaccineren.

Wilt u meer informatie over het coronavaccin? Ga naar de website van Rijksoverheid.nl

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Nachtzorg op maat van ZorgMies biedt vele voordelen voor de cliënt en ontlast de mantelzorger.
Mantelzorg Nieuws

Voordelen van nachtzorg

Zorgverlening roept vaak het beeld op van daglicht, activiteit en een bruisende omgeving. Maar wat gebeurt er als de zon ondergaat en de wereld in

Lees meer ⟶