Stimulans voor het brein, het hart geraakt! Open dag 22 maart

RAAK! is een gratis kunst- en cultuurprogramma voor thuiswonende mensen met dementie én hun partner, mantelzorger, (klein)kind, familielid of vriend. Met kunst onbezorgd genieten van en met elkaar. In het hier en nu.

RAAK! start 5 april 2022 bij RICK in Weert. Op 22 maart is er een gratis open dag

Leren leven met dementie betekent een grote verandering voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving en mantelzorger. Bezig zijn met kunst helpt om even los te komen van alle onzekerheid, zorgen en de dagelijkse inspanningen die een dergelijke situatie met zich meebrengt. Met RAAK! genieten jullie samen bij RICK elke week van kunst- en cultuur. Het luisteren naar muziek. Het kijken naar toneel of dans. Om te ervaren én om samen te ondernemen. Zoals zelf verhalen vertellen over vroeger bijvoorbeeld. Of bewegen op muziek, tekenen en schilderen. Er is nog zoveel samen te ontdekken.

Waarom samen meedoen aan RAAK?

  • Met RAAK! genieten jullie samen bij RICK elke week van kunst- en cultuur. Het luisteren naar muziek. Het kijken naar toneel of dans. Om te ervaren én om samen te ondernemen. Zoals zelf verhalen vertellen over vroeger bijvoorbeeld. Of bewegen op muziek, tekenen en schilderen. Er is nog zoveel samen te ontdekken.
  • Bezig zijn met muziek, beeldende kunst, toneel of beweging prikkelt het brein. Mensen met dementie zijn daardoor minder kwetsbaar voor verdere symptomen van de ziekte.
  • Je deelt samen dezelfde beleving. De focus ligt op dat moment op het met elkaar genieten van kunst, in plaats van dat de zorgende rol voor de persoon met dementie centraal staat.
  • Bezig zijn met kunst, doe je door te kijken, te luisteren en te voelen. Een persoon met dementie kan volwaardig deelnemen aan de activiteit en voelt zich betekenisvol.
  • Samen naar muziek luisteren, een toneel- of dansvoorstelling bekijken en zelf kunst maken, maakt jullie band hechter en sterker. Daarnaast doen jullie samen nieuwe sociale contacten op.
  • Deelnemen is kosteloos.

Het RAAK! programma bestaat uit 5 blokken van 4 weken. Het eerste blok is bedoeld voor een onderlinge kennismaking. In elk blok daarna komt één kunstvak aan bod en start met een korte voorstelling, presentatie of voorstelling. Iedere bijeenkomst duurt 2.5 uur inclusief een pauze. De groep bestaat uit 12 deelnemers. 

Open dag
Kom kennis maken met het programma en de docenten op dinsdag 22 maart van 14:00 – 16:00 u. Aanmelden hiervoor is niet nodig. 

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶