Het is de ‘Maand van de Mantelzorg’. Daarom bedacht ZorgMies Zwolle in samenwerking met het restaurant Bokkers te Buiten en het Steunpunt Mantelzorg Zwolle een leuke actie om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

ZorgMies regio Zwolle bedankt mantelzorgers

Het is de ‘Maand van de Mantelzorg’. In deze maand staan wij in heel Nederland stil bij de zware taak van mantelzorger. In sommige gevallen staan zij helemaal alleen voor de zorg van hun ouder of kind, dat maakt de inzet van mantelzorgers van onschatbare waarde. Daarom bedacht ZorgMies regio Zwolle in samenwerking met het restaurant Bokkers te Buiten en het Steunpunt Mantelzorg Zwolle een leuke actie om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. 

Dertig mantelzorgers zijn in het zonnetje gezet en verwend met een culinair verwenpakket voor twee personen. Majanka van ZorgMies: “Het hele jaar zorgen mantelzorgers voor mensen die hun lief zijn. En afgelopen zondag mochten wij één dagje voor hen zorgen! Het liefst hadden wij de mantelzorgers in het restaurant verwelkomt met een lunch net als vorig jaar, maar dat was helaas dit jaar niet mogelijk vanwege de corona maatregelen.” Het was een groot succes! ZorgMies regio Zwolle en de meewerkende partijen hebben op deze manier mantelzorgers flink verrast. “Het is heel fijn om op deze manier iets te kunnen betekenen”, aldus Majanka.

Een duurzame samenwerking

Het was niet de eerste keer dat de mantelzorgers in Zwolle in het zonnetje werden gezet. Vorig jaar werden al eens de handen ineengeslagen door ZorgMies regio Zwolle en restaurant Bokkers te Buiten. “Het idee is ontstaan vanuit een ander concept”, geeft Majanka van ZorgMies regio Zwolle aan. “Twee jaar geleden, tijdens een netwerkbijeenkomst in Zwolle, sprak ik Nicole, mede-eigenaar van restaurant Bokkers te Buiten. Zij gaf aan dat zij. het werk van ZorgMies zo mooi vindt: het ontzorgen van mantelzorgers. Nicole komt zelf ook uit de zorg en wilde ook graag iets voor deze doelgroep betekenen.” Zo werd een mooie samenwerking geboren. Steunpunt Mantezorg Zwolle heeft goed in kaart wie mantelzorger zijn in Zwolle, dus ook zij werden al snel bij dit mooie idee betrokken. “Zo zie je maar dat door met de juiste partijen samen te werken en elkaar op te zoeken iedereen wel iets kan doen voor een mantelzorger. Wij vanuit ZorgMies regio Zwolle zijn erg dankbaar dit met elkaar te kunnen doen. Samenwerken is erg belangrijk voor ons. Er zijn warme contacten met diverse Mantelzorgplatformen in onze regio, want wij vinden het belangrijk dat wij iedereen persoonlijk kunnen helpen en op de juiste manier kunnen verwijzen”, aldus Majanka.

Zwolle zet zich in voor mantelzorgers

In November probeert de Gemeente Zwolle in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Zwolle en lokale ondernemers wat terug te doen voor mantelzorgers. Van een appeltaart, een cursus tot een bloemetje of een borrelplank bij restaurant Bokkers te Buiten – iedereen die een mantelzorger in het zonnetje kan zetten doet mee. Het zijn immers onze helden.

Benieuwd naar deze mooi dag? Bekijk de video.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶