Dag van mantelzorg, thuishulp van ZorgMies, mantelzorg ondersteuning

“Wij waren en zijn: twee handen op één buik”

Jennifer (29) zorgt, samen met haar familie, voor haar oma Maartje Bol-Pegels (97). Lichamelijk is Maartje nog goed, maar de afgelopen anderhalf jaar is haar zicht en gehoor erg achteruit gegaan. Jennifer, haar moeder en tante zorgen nu voor Maartje met ondersteuning van ZorgMies. Toch ziet Jennifer zichzelf niet als mantelzorger: “Wij dragen allemaal met veel liefde een steentje bij.”

Maartje heeft maculadegeneratie. Dit houdt in dat haar zicht steeds meer afneemt. “Tot anderhalf jaar geleden kon mijn oma zich nog prima redden in haar huis. Nu merken wij dat ze angstiger is geworden, ook door haar afnemende gehoor,” vertelt Jennifer. “Koken gaat niet meer en ook uitjes naar de kinderboerderij zitten er niet meer in. Oma durft het niet.”

De band tussen Jennifer en haar oma is heel sterk. Als kind bracht ze al veel tijd door met haar oma. “Samen naar de Efteling of een weekend logeren, wij waren en zijn nog steeds twee handen op één buik,” aldus kleindochter Jennifer.

Alles voor een glimlach
Jennifer heeft haar opa, de man van Maartje, nooit gekend: “Hij is overleden toen ik 3 maanden oud was. Mijn oma heeft weleens gezegd dat zij door mij jong is gebleven en het verdriet vaan het overlijden van haar man beter kon verwerken door mijn komst.” Het is dan ook niet gek dat zij elkaar bijna dagelijks spreken. Zo vertelt Jennifer: “Wij begrijpen elkaar als geen ander. Ik neem haar graag onder mijn hoede, want ik ben dankbaar dat ik mijn oma nog heb. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Nu bak ik pannenkoeken voor haar of gaan wij er samen op uit. Je doet het tenslotte allemaal voor die enorme glimlach.”

“Wij weten zeker dat mijn oma de zorg krijgt waar zij zich fijn bij voelt”

Jennifer

Thuishulp van ZorgMies
Jennifer en haar familie hebben enige tijd geleden ZorgMies ingeschakeld om hen te ondersteunen bij de zorg voor hun moeder en oma. “Wij wilden absoluut niet dat mijn oma een ‘nummertje’ zou zijn. Ze ziet en hoort slecht, daarom is het voor haar belangrijk dat zij weet wie er voor de deur staat. Nu heeft zij vanuit ZorgMies twee lieve dames die op vaste dagen komen, zodat zij weet wie er komt. Het geeft ons als familie een fijn gevoel en rust,” vertelt Jennifer. “Daarnaast geniet zij ook van bezoek en als één van ons op vakantie gaat, wordt er een derde ZorgMies ingeschakeld. Het is een fijn gevoel dat mijn oma dan in goede handen is. Wij zijn blij dat wij op tijd hulp hebben ingeschakeld. Mijn oma kon nu beslissen wie er bij haar over de vloer komen. Nu weten wij zeker dat mijn oma de zorg krijgt waar zij zich fijn bij voelt.”

Benieuwd wat ZorgMies voor uw situatie kan betekenen? Klik hier en vraag vrijblijvend meer informatie aan bij een ZorgMies-vestiging in de buurt #deeljezorg

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶