wanneer zorg uit handen vervangende mantelzorg

Wanneer geef je de zorg uit handen?

Als mantelzorger zorg je met alle liefde voor je naaste(n). Dit kan zijn voor één van je ouders met dementie of een kind met een geestelijke of verstandelijke beperking. Je wilt natuurlijk dat zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen. Maar wanneer wordt het tijd als mantelzorger om hulp in te schakelen?

ZorgMies werkt al ruim zes jaar met mantelzorgers door heel Nederland en hoort verschillende verhalen van mantelzorgers die (deels) de zorg uit handen geven. Soms is de afstand te groot of woont één van de kinderen in het buitenland. Ook maken wij mee dat een mantelzorger niet genoeg tijd over heeft voor een baan of andere gezinsleden, omdat de zorg voor een ouder of kind heel regelmatig wordt. Iedereen die zorgt voor een geliefde wilt dat zij de zorg krijgen die zij verdienen. In zo’n geval schakelen zij ZorgMies in.

Wat doet ZorgMies?
ZorgMies biedt zorg aan huis, aanvullend op de reguliere thuiszorg. Voor sommigen is een aantal uur per week voldoende – gewoon voor een gezellige wandeling of een kopje koffie. Andere cliënten hebben 24-uur per dag zorg nodig, bijvoorbeeld als zij wachten op een plek in een verzorgingstehuis. Wat de situatie ook is, ZorgMies staat klaar voor iedereen die extra ondersteuning kan gebruiken.

Hoe werkt het?
ZorgMies gelooft in een regionale aanpak. Daarom hebben wij door heel Nederland verschillende vestigingen, zodat de zorg altijd dichtbij huis is. Op onze website kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen bij de ZorgMies-vestiging in jouw regio. De eigenaar van de vestiging neemt na de aanvraag telefonisch contact op om de situatie en de kosten te bespreken. Ook plant hij of zij een persoonlijk kennismakingsgesprek in, zodat wij de juiste match kunnen maken met een ZorgMies.

Hoe kom ik er als mantelzorger achter dat ik hulp moet inschakelen?
Mantelzorgen doe je vanuit je hart, maar kan soms ook erg belastend zijn voor jezelf en het thuisfront. Misschien merk je dat werk of je sociale omgeving begint te lijden onder jouw zorgtaken. Dan wordt het tijd om meer informatie te verzamelen over vervangende mantelzorg. Neem eens een kijkje op MantelzorgNL of doe de 3-minuten check voor mantelzorgers. Daarnaast is het altijd een goed idee om contact op te nemen met jouw gemeente.

#deeljezorg

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten