Samen met een dierbare cliënt naar een huwelijksvoltrekking

ZorgMies Inge uit Zwolle mocht het ervaren en vertelt haar verhaal.

Onlangs zag ik bij mijn cliënt op zijn kalender 2 namen staan. Met daarbij geschreven een tijdstip en het woord “gemeentehuis”. Toen ik tijdens de koffie hem er naar vroeg vertelde meneer dat zijn nichtje ging trouwen!  “Nou ja”, zei hij “niet echt trouwen, maar voor “de spullen” en ik ben gevraagd om te tekenen. Maar ik zou nog niet weten hoe ik het moet regelen”.

Ik vind mijn cliënt een ontzettende lieverd en toevallig stond deze huwelijksvoltrekking gepland op een dag dat ik normaal gesproken ook bij hem kom. Ik moest er dan wel even een eigen afspraak voor verzetten. Maar vervolgens reisde de volgende vraag op: ‘mocht ik van de nicht überhaupt wel mee’? Dit is natuurlijk wel een hele speciale en intieme familie aangelegenheid. 

Meneer vond mijn voorstel heel fijn en belde gelijk zijn nicht. Het bruidspaar reageerde ook erg blij. Nou, dat was dan mooi geregeld! Het was voor meneer en het bruidspaar heel prettig. Ik kon meneer volledig ondersteunen waar nodig. En als er dan, als leuke bijkomstigheid, een ZorgMies mee komt die als hobby fotograferen heeft. Dan is dat natuurlijk dubbel leuk! 

Op de dag zelf was het stralend mooi weer. We troffen het. Daardoor kon meneer in de elektrische rolstoel en ik op de fiets achter hem aan straks naar het gemeentehuis. Hij zat al in nette kleding te wachten. De passende kleding was door een collega ZorgMies de dag ervoor klaargelegd. Het is heel erg fijn om bij ZorgMies regio Zwolle e.o. in een team bij cliënten te werken. Ook al zie je elkaar maar af en toe het is waardevol om te kunnen overleggen en dit soort belangrijke momenten af te stemmen. 

“Als ZorgMies getuige van een dierbaar
moment tussen een oom en nicht” 

Zorgmies inge

Aangekomen bij het gemeentehuis moesten we even wachten op het gezelschap. Vervolgens konden we met de lift naar boven naar de trouwzaal. Omdat meneer in een rolstoel zit mocht het bruidspaar trouwen in de grotere trouwzaal. Zo had het ineens zijn voordelen. Na controle van de namen van de getuigen door de ambtenaar en de plechtigheid kon beginnen. Nu snapte ik de opmerking “trouwen voor de spullen” het was een geregistreerd partnerschap. Erg lastig om uit te leggen aan een ouder iemand stel ik me zo voor.

Wat fijn dat ik naast het ondersteunen van meneer waar nodig, het dierbare moment tussen een oom en nichtje door de lens kon bekijken en vastleggen. ‘Haar oom als getuige bij haar huwelijk’. 

Na de plechtigheid en de officiële “bordes foto’s” was het tijd voor een lekkere lunch bij het stel thuis. Ik was ook uitgenodigd! Wat speciaal. Na een lekker belegd broodje en een glaasje sap ben ik weer naar het huis van mijn client gefietst. Zo kon ik mijn ZorgMies taken ook nog bij meneer thuis doen. Mijn cliënt is best zelfstandig en hij kan veilig de route naar huis vinden. 

Een poosje later kwam meneer weer thuis, met een blije glimlach op zijn gezicht. Of dat kwam door het glaasje champagne of door het spelletje Rummikub dat hij nog met de kinderen van zijn nichtje heeft gespeeld, weet ik zo niet. Maar deze dag was zichtbaar heel speciaal. 

Inmiddels heb ik de foto’s bewerkt en er, in overleg met meneer, een mooi fotoboekje van gemaakt. Dit kon hij weer als cadeau geven aan het bruidspaar. Want, zoals hij zelf zei: “Wat geef je aan mensen die alles al hebben?” Juist: Dan geef je bijzondere herinneringen.

 Inge, een dankbare ZorgMies.

Benieuwd wat ZorgMies voor uw situatie kan betekenen? Wij denken graag met u mee. U kunt ZorgMies Regio Zwolle e.o. bereiken op tel. 038 – 78 20 560 of per mail zwolle@zorgmies.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en komen graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden door te nemen en deze af te stemmen op uw persoonlijke situatie. #deeljezorg

NB Foto mag worden geplaatst met toestemming van betrokkenen.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten