Familiegesprek Henk Zilverhuis

Ouder worden kan best confronterend zijn

Ouder worden valt niet altijd mee. En om hulp vragen of aannemen ook niet. Het moment dat de ouder-kind-relatie omdraait kan soms ook best confronterend zijn. Zo vindt Henk dat hij nog best veel dingen zelf kan, waar zijn dochter Esther zich soms toch een beetje zorgen maakt. Gelukkig kunnen zij er goed over praten met elkaar. 

Toch betekent ouder worden niet dat u niet langer zelfstandig kunt zijn. Op de website van Zilverhuis vindt u allerlei oplossingen die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Bijvoorbeeld door uw woning aan te passen of (mantel)zorg in te kopen. Ook dit hebben Henk en Esther met elkaar besproken. Henk is inmiddels de trotse eigenaar van een traplift. 

Heeft u het al eens met uw naasten over ‘later’ gehad? Met de handige tool Het Familiegesprek van Zilverhuis, bespreekt u eenvoudig en ongedwongen de belangrijke thema’s rondom wonen en ouder worden. U kunt het Familiegesprek hier downloaden of aanvragen. 

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶