Webinar: Muziek, Blij Brein & Dementie

Muziek heeft soms een wonderbaarlijke uitwerking op je naaste met dementie. Als je naaste bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, kan ze soms feilloos liedteksten meezingen. Wat is hier de reden van?

Op vrijdag 28 mei om 10:00 uur vertelt Dr. Naomi Dongelmans meer over de invloed van muziek op het brein bij dementie en hoe je dit het beste kunt inzetten. Wil jij deelnemen aan de gratis webinar? Schrijf je dan hier in.

Wat ga je leren?

  • wat de invloed van muziek op het brein is
  • waarom muziek stress kan verminderen
  • waarom muziek juist bij dementie zo belangrijk is dat gebied waar muziek binnenkomt te stimuleren
  • hoe je handig gebruik kan maken van muziek om het gevoel welzijn van degene met dementie te vergroten.

De webinar is inclusief een live vraag- en antwoordsessie. Ook zal er deze keer een speciale gast aanwezig zijn, namelijk Francine Recca. Zij laat haar prachtige stem horen en zingt een lied over dementie.

Geen tijd om de webinar bij te wonen? Je kunt hem gelukkig terugkijken! Schrijf je in en krijg na afloop een link via de mail waarmee je de complete webinar kunt bekijken en luisteren.


Over Dr. Naomi Dongelmans
Naomi is huisarts sinds 2007, best-seller auteur, internationale spreker, coach en danseres. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van dementie als huisarts maar ook als kleindochter van twee oma’s met Alzheimer. Ze heeft gezien wat voor impact de ziekte op de patiënt en omgeving heeft. Zeker als de mantelzorger ook al op leeftijd is, zoals in het geval van haar opa, kan het soms extra zwaar worden. Daarom heeft ze zich toegelegd op begeleiding van mantelzorgers, maar ook op de preventie van dementie. Tevens is Naomi eigenaar van ZorgMies Maastricht.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶