Het is de 'Dag van de Mantelzorg'. Een mooi moment om eens stil te staan bij zware en soms eenzame taak van mantelzorger. Vooral tijdens de coronacrisis, waar de reguliere zorg soms wegvalt, komt er extra neer op de schouders van de mantelzorgers. Naast heel Nederland spreekt ook Koningin Máxima haar bewondering uit.

Koningin Máxima spreekt Mantelzorgers toe

Het is de ‘Dag van de Mantelzorg’. Een mooi moment om eens stil te staan bij zware en soms eenzame taak van mantelzorger. Vooral tijdens de coronacrisis, waar de reguliere zorg soms wegvalt, komt er extra neer op de schouders van de mantelzorgers. Naast heel Nederland spreekt ook Koningin Máxima haar bewondering uit.

Begin september bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan ZorgMies in Ridderkerk, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. Tijdens dit bezoek sprak zij met mantelzorgers over de zware taak en hoe ZorgMies zich dagelijks bezighoudt met de ondersteuning van mantelzorgers.

In de videoboodschap zegt Máxima: “Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Daarom is het belangrijk dat wij ook de mantelzorgers kunnen ontzorgen en helpen.” ZorgMies deelt deze woorden en zet zich daarom dagelijks in om mantelzorgers te ondersteunen bij de zorg van hun ouder(s) of kind(eren).

Wil je meer informatie over hoe ZorgMies jou als mantelzorger kan ondersteunen? Laat uw gegevens achter en wij zullen de mogelijkheden met jou bespreken: https://zorgmies.nl/zorg-aanvragen/

Deze video is gemaakt tijdens het bezoek van Koningin Máxima aan ZorgMies Nederland en Mantelzorg NL.

Vind je dit bericht leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkdIn
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden, die deze dag in de schijnwerpers gezet worden. ZorgMies draagt

Lees meer ⟶