Het is de 'Dag van de Mantelzorg'. Een mooi moment om eens stil te staan bij zware en soms eenzame taak van mantelzorger. Vooral tijdens de coronacrisis, waar de reguliere zorg soms wegvalt, komt er extra neer op de schouders van de mantelzorgers. Naast heel Nederland spreekt ook Koningin Máxima haar bewondering uit.

Koningin Máxima spreekt Mantelzorgers toe

Het is de ‘Dag van de Mantelzorg’. Een mooi moment om eens stil te staan bij zware en soms eenzame taak van mantelzorger. Vooral tijdens de coronacrisis, waar de reguliere zorg soms wegvalt, komt er extra neer op de schouders van de mantelzorgers. Naast heel Nederland spreekt ook Koningin Máxima haar bewondering uit.

Begin september bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan ZorgMies in Ridderkerk, Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. Tijdens dit bezoek sprak zij met mantelzorgers over de zware taak en hoe ZorgMies zich dagelijks bezighoudt met de ondersteuning van mantelzorgers.

In de videoboodschap zegt Máxima: “Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Daarom is het belangrijk dat wij ook de mantelzorgers kunnen ontzorgen en helpen.” ZorgMies deelt deze woorden en zet zich daarom dagelijks in om mantelzorgers te ondersteunen bij de zorg van hun ouder(s) of kind(eren).

Wil je meer informatie over hoe ZorgMies jou als mantelzorger kan ondersteunen? Laat uw gegevens achter en wij zullen de mogelijkheden met jou bespreken: https://zorgmies.nl/zorg-aanvragen/

Deze video is gemaakt tijdens het bezoek van Koningin Máxima aan ZorgMies Nederland en Mantelzorg NL.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten