Koningin Máxima brengt werkbezoek aan mantelzorgers in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 8 september op uitnodiging van ZorgMies Nederland een werkbezoek gebracht aan een aantal mantelzorgers en hun naasten in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronamaatregelen op de mantelzorgers, de naasten voor wie zij zorgen en op mantelzorgondersteuners.  

Koningin Máxima ging in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht bij cliënten van ZorgMies thuis met hen in gesprek en ontmoette daar ook hun mantelzorgers en de zorgverleners die de mantelzorgondersteuning bieden, de zogenoemde ZorgMiesen. Koningin Máxima heeft geholpen bij de mantelzorg-ondersteunende activiteiten, waaronder het voorlezen van de krant, samen koffie of thee drinken en praten over de interesses van de cliënten.

“Wij zijn enorm vereerd dat Koningin Máxima een werkbezoek heeft gebracht aan deze regio en zich uitgebreid heeft laten informeren door onze cliënten, hun mantelzorgers en ZorgMiesen. Dit is een kroon op ons vijfjarig bestaan!”

Aansluitend sprak Koningin Máxima in Hofstede De Paradijshoeve in Ridderkerk met een aantal mantelzorgers, familieleden en ZorgMiesen over de ondersteuning die wordt geboden vanuit ZorgMies, wat de mantelzorgondersteuning voor hen betekent en hoe de zorg tijdens de coronacrisis is ingericht.

Werkbezoek kroon op ons werk
ZorgMies Nederland biedt mantelzorgondersteuning en heeft sinds de start van het bedrijf – nu vijf jaar geleden – inmiddels 35 vestigingen in verschillende regio’s door heel Nederland. Jeannette Kooiman en Margriet Melles: “Wij zijn enorm vereerd dat Koningin Máxima een werkbezoek heeft gebracht aan deze regio en zich uitgebreid heeft laten informeren door onze cliënten, hun mantelzorgers en ZorgMiesen. Dit is een kroon op ons vijfjarig bestaan! Ondersteuning bieden aan de mensen die hulp nodig hebben en de eenzaamheid onder ouderen verkleinen. Dat is al vijf jaar ons streven. Want iedereen verdient persoonlijke zorg en aandacht. Daarom gunnen wij iedereen een ZorgMies. Met vestigingen door heel Nederland zorgen wij dagelijks voor een goede match, vaste gezichten en een luisterend oor.” In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen

Hart van Nederland, SBS6 bracht het werkbezoek in beeld. Bekijk het item.


Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶