Ik heb weer ruimte voor ontspanning

Lenie Otten is mantelzorger voor haar man Henk: “Mijn man heeft Alzheimer. Op het moment dat je zoiets hoort, weet je niet waar je het moet zoeken. Gelukkig kregen wij een zorgtrajectbegeleider die ons kon vertellen wat de mogelijkheden zijn.”

Henk is begonnen met een paar keer per week dagbesteding, maar dat was voor Henk geen succes. “De zorgtrajectbegeleider heeft ons toen in contact gebracht met Nicoline Hilbrink van ZorgMies Eindhoven,” vertelt Lenie. Daar zijn zij beiden erg blij mee. “De ZorgMies van Henk is een man en dat vindt hij erg fijn.” Marlon is de ZorgMies van Henk en komt twee keer per week langs om samen iets leuks te doen, zoals wandelen en een ijsje halen. Maar ook een stukje rijden in de cabrio van Marlon. “Als Henk tegen zijn familie praat over Marlon, dan heeft hij het over ‘zijn vriend’, dat is wel heel leuk,” vertelt Lenie met een grote glimlach.

“Dingen doen die je zelf leuk vindt, dat is belangrijk voor een mens.”

Lenie otten

Lenie heeft nu ook weer tijd om haar eigen hobby’s op te pakken. Mantelzorger Lenie: “Doordat ik een aantal middagen in de week niet meer aan hoef te staan als verzorger voor Henk, heb ik weer de ruimte om te ontspannen en dingen te doen die ik leuk vind. Dat is belangrijk voor een mens.”

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶