“Het is een feestje om naar mijn cliënten toe te gaan”

In gesprek met ZorgMies Ineke van Nieuwenhoven

De laatste 18 jaar van haar werkzame leven was Ineke van Nieuwenhoven; 67 jaar, telefoniste / receptioniste bij de Zonnekamp in Steenwijk. `Ik ben een “mensen mens”, zoals ze dat zo mooi zeggen, vertelt Ineke. “Ik heb graag mensen om mij heen en het geeft mij voldoening dat ik iets voor iemand kan betekenen. Onze passie is Zweden. Daar geniet ik van de rust en de prachtige natuur. Maar in Nederland ben ik graag onder de mensen”.

“Nadat ik 8 jaar geleden afscheid heb genomen om te genieten van de vrije tijd kwam ik in gesprek met ZorgMies. We troffen elkaar op een beurs in Steenwijk. Een tijdje later begon mijn werk als ZorgMies voor 1 cliënt. Een mevrouw woonachtig in Nijeveen.  Maar al gauw kwam de zorg voor een 2e cliënt daarbij. Een meneer waar ik eerst thuis kwam en later in een zorginstelling.  En zo, door de jaren heen, werk ik als ZorgMies bij verschillende cliënten. Thuis of op een locatie zoals in de Zonnewiede of de Schiphorst”.

“Bedankjes liggen op zolder, ik doe het met liefde

Ineke van Nieuwenhoven; ZorgMies

“Het geeft mij energie en voldoening. De werkzaamheden zijn bij iedere cliënt weer anders. Van het maken van een praatje, een goed gesprek, boodschappen doen en eten koken tot wandelen, samen er op uit. Het is bijzonder om te zien hoe sommige cliënten ondanks hun lichamelijke beperkingen zo positief in het leven staan. Dan is het voor mij ook een feestje om naar een cliënt toe te gaan”, vertelt Ineke enthousiast.

Een fijne sfeer

“Wij hebben wel eens een cliënt verrast door haar mee uit eten te nemen. In het restaurant zaten al haar ZorgMiesen. Wat was dat een geweldige avond voor zowel mevrouw als de ZorgMiesen. Een poosje gelden hebben we de waardebon bij de Heeren van de Rechter in Steenwijk samen met haar besteed. We hebben samen mogen genieten van koffie met een lekker gebakje. Maar bovenal de fijne sfeer om er even uit te zijn. Wat genoot mevrouw! Daar doen we het toch voor,” vertelt Ineke. “Zelfs Gineke was mee. Geweldig dat het zo onderling allemaal georganiseerd kan worden.”

Goede aanvulling op elkaar

“Wanneer er onrust is in de huiskamer van de Schiphorst, is het fijn dat je als ZorgMies er even op uit kunt met je cliënt. Een wandeling in de natuur, een ritje op de duo fiets, het opmerken van de dieren en oog voor de mooie omgeving doet een mens goed”, vertelt Ineke. Iedere cliënt heeft zijn eigen levensverhaal, het is fijn dat je als ZorgMies een luistert oor kunt zijn. Tevens is het contact met de mantelzorgers van een cliënt ook zeer waardevol. Je vult elkaar aan. In een whatsapp groep met de familieleden van de cliënt kun je heel makkelijk afspraken maken”.

“Ik draag ZorgMies een warm hart toe,” zegt Ineke. “Het is een fijne organisatie die met je mee denkt. Ik voel mij er als een vis in het water. Gineke en Majanka doen hun uiterste best om alles in goede banen te leiden en met je mee te denken. Dat is heel prettig om op deze manier te werken”.

Aanvullende mantelzorg ondersteuning in Zwolle e.o.

Heeft u als mantelzorger extra ondersteuning nodig bij zorg van uw ouder, partner of kind of wilt u langer, prettig thuis blijven wonen? ZorgMies biedt ondersteuning die aansluit bij uw situatie en gaat door waar andere thuishulp organisaties stoppen.

U kunt ZorgMies Regio Zwolle e.o. bereiken op telefoonnummer: 038 – 78 20 560 of stuur een mail naar:  zwolle@zorgmies.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en komen graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden door te nemen en deze af te stemmen op uw persoonlijke situatie.

NB Foto mag worden geplaatst met toestemming van betrokkenen.

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶