Thea werkt bij ZorgMies Hoeksche Waard en gaat op haar fiets naar haar werk

‘Fiets naar je werk’-dag: de voordelen op een rij!

Het is vandaag ‘Fiets naar je werk’-dag. Op deze dag worden wij allemaal opgeroepen om de auto voor een keer te laten staan en de fiets uit de schuur te pakken. Nederland heeft zo’n 32.000 kilometer aan fietspaden en is dan ook niet voor niets het nummer één fietsland van de wereld. En al dat fietsen, werkt in je voordeel! Wij hebben de voordelen voor jou op een rij gezet.

1. Het maakt je gelukkig

Frisse lucht, de wind door je haren – tijdens het fietsen kun je letterlijk alles van je ‘aftrappen’. Ook worden er tijdens het fietsen gelukshormonen aangemaakt, zoals endorfine en serotine. Deze stofjes zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit en barst van de energie. Hierdoor slaap je ook beter én je hebt minder stress.

2. Start jouw dag met een work-out

Door de fiets te pakken start je de dag direct met een work-out. Tijdens het fietsen kweek je spieren en werk je aan jouw conditie. Vaak denken wij dat alleen de beenspieren het werk doen, maar ook jouw schouders, buik-, arm, en rugspieren worden gestimuleerd. Ze houden je in balans en dus met beide voeten op de pedalen.

3. Lichaam en geest

Afhankelijk van je gewicht verbrandt je met een kwartiertje fietsen tussen de 102 en 259 calorieën. In vergelijking; met autorijden, verbruik je zo’n 29 calorieën per 15 minuten. En al dat fietsen heeft niet alleen effect op je spieren en het verbranden van calorieën. Ook voor je ‘denkspier’ is het goed. Bewegen stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar je brein. Dat levert een positieve bijdrage aan jouw focus, creativiteit en geheugen.

4. Betere weerstand

Fietsen draagt bij aan een betere weerstand. Door actief te bewegen, stroomt bloed beter en worden afvalstoffen beter verwerkt. Ook komt er minder vet in de bloedbaan terecht en wordt dit door de aanvoer van zuurstof  beter verbrandt. En dat komt je hart allemaal ten goede en voorkomt onder meer hart- en vaatziekten.

5. Je helpt de planeet een handje

Wie fietst, is lief voor de natuur. Door vaker op je stalen ros te stappen, stoot je minder CO2 uit. Een mooie manier om de planeet een handje te helpen! 

Kortom: geniet van de voordelen en stap (al is het maar een paar keer per week) op de fiets!

Bron: Bever.nl

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶