Als je voor iemand zorgt dan ben je mantelzorger. Dat heeft mooie kanten, maar kan ook zwaar zijn. Zo loop je misschien tegen vragen of problemen aan. Het is daarom goed om je zorg te delen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is daarom de campagne 'Deel je Zorg' gestart om mantelzorgers er attent op te maken waar zij terecht kunnen met hun vragen.

Deel je zorg

Als je voor iemand zorgt dan ben je mantelzorger. Dat heeft mooie kanten, maar kan ook zwaar zijn. Zo loop je misschien tegen vragen of problemen aan. Het is daarom goed om je zorg te delen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is daarom de campagne ‘Deel je Zorg’ gestart om mantelzorgers er attent op te maken waar zij terecht kunnen met hun vragen.

Vaak kun je bij het ‘WMO-loket’ in jouw gemeente terecht voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, woningaanpassingen, dagbesteding of vervangende zorg (respijtzorg), zoals ZorgMies. Zo krijg je als mantelzorg praktische ondersteuning bij jouw zorgtaken.

Wil je liever informatie en advies, een luisterend oor en contact met andere mantelzorgers dan kun je terecht bij het steunpunt Mantelzorg. Ga naar https://www.mantelzorg.nl/deeljezorg/ en vind met de zoekfunctie de contactgegevens binnen jouw gemeente.

Vind je dit bericht leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkdIn
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden, die deze dag in de schijnwerpers gezet worden. ZorgMies draagt

Lees meer ⟶