Burgemeester en wethouder brengen werkbezoek aan ZorgMies

Burgemeester en wethouder brengen werkbezoek aan ZorgMies

Burgemeester Hein van der Loo en wethouder Ronald de Meij hebben woensdag 10 februari een werkbezoek gebracht aan ZorgMies Nederland. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronamaatregelen op de mantelzorgers, de naasten voor wie zij zorgen en op de zorgverleners.  

De burgemeester en wethouder werden door de initiatiefnemers van ZorgMies Nederland, Jeannette Kooiman, Margriet Melles en Caroline van der Linde uitgebreid geïnformeerd over de vervangende mantelzorg die door de zorgverleners wordt verleend. Ondanks de coronamaatregelen en de avondklok gaat de dienstverlening van ZorgMies namelijk gewoon door, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. “Onze ZorgMiesen, zoals wij onze zorgverleners noemen, bieden ondersteuning bij dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, koken of een wandeling maken. Ook begeleiding bieden tijdens een bezoek aan huisarts of ziekenhuis behoort tot de mogelijkheden”, aldus Jeannette, Margriet en Caroline.

“Juist in deze tijd is het belangrijk dat onze dienstverlening doorgaat, zodat de mantelzorger de kans krijgt om op adem te komen en de zorgvrager zo lang mogelijk in de eigen omgeving kan blijven wonen met de ondersteuning van een vaste zorgverlener. Dat wij bovendien, dankzij de gemeente, de mantelzorgers in Zwijndrecht de zorg van ZorgMies 24 uur kosteloos kunnen aanbieden, is natuurlijk geweldig! Hierdoor kunnen we de zorg snel opstarten en is er vervolgens tijd om bijvoorbeeld een PGB (persoonsgebonden budget) aan te vragen.”

Burgemeester Hein van der Loo en wethouder Ronald de Meij kregen vele verhalen vanuit de dagelijkse praktijk te horen. Hun reactie daarop: “Mantelzorg is heel belangrijk, voor gezinnen en voor ouderen die ondersteuning nodig hebben. Soms wordt het te zwaar voor de mantelzorgers en dan is het geweldig dat ZorgMies voor korte of langere duur de zorg kan overnemen. We zijn onder de indruk van de manier waarop ze dat doen. Helemaal gericht op de zorgvrager. ZorgMies is voor ons als gemeente een zeer gewaardeerde en belangrijke partner.”

Vind je dit bericht leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkdIn
Share on whatsapp
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden, die deze dag in de schijnwerpers gezet worden. ZorgMies draagt

Lees meer ⟶