Burgemeester brengt bezoek aan mantelzorger zwijndrecht

Burgemeester bezoekt mantelzorger in Zwijndrecht

Woensdag 23 juni heeft burgemeester Hein van der Loo een werkbezoek gebracht aan ZorgMies Nederland in Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht is nauw betrokken bij de mantelzorgers in haar gemeente. ZorgMies levert mantelzorgondersteuning aan iedereen die wel wat hulp kan gebruiken en zorgt er zo voor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Na het kantoorbezoek bracht de burgemeester een bezoek aan de heer en mevrouw Griffioen in Zwijndrecht. Ondanks de dementie van meneer Griffioen was hij zich er zeker van bewust dat de burgemeester op visite was. Hij vertelde hoe dankbaar hij is voor de liefdevolle verzorging van zijn vrouw die dagelijks ondersteund wordt door het vaste team ZorgMiesen, 7 dagen in de week. Mevrouw Griffioen gaf aan sinds de komst van ZorgMies weer de mogelijkheid te hebben om eventjes de deur uit te kunnen, de zorg los te kunnen laten of ‘s middags even tot rust te komen, wetende dat er dan iemand bij haar man is. De jaren als mantelzorger hakken er behoorlijk bij haar in. Van slapen komt vaak weinig terecht. De afgelopen nacht waren het maar twee uurtjes. De overige uren was ze druk met de zorg voor haar man.

“De liefde hangt hier in de lucht”

De heer Griffioen genoot zichtbaar van de aandacht en het bezoek. Hij vertelde over vroeger, over zijn werk als docent lichamelijke oefening en hoe hij skireizen organiseerde voor de leerlingen. Ondertussen zorgde Marielle Nuis, die onderdeel uitmaakt van zijn vaste team van ZorgMies, ervoor dat hij zijn kopje koffie leegdronk. “De liefde hangt hier altijd in de lucht”, vertelt zij de burgemeester.  “Wij zijn in 1965 getrouwd”, vult mevrouw Griffioen aan. “Mijn man heeft altijd heel hard gewerkt en verdient de beste zorg. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat hij die krijgt en het is fijn dat ZorgMies mij daarbij ondersteunt.”

De mantelzorgondersteuning wordt vaak aanvullend geleverd op de reguliere thuiszorg. Het gaat juist om het stukje aandacht, mee naar de arts of therapeut, of om gezelschap, zodat de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf heeft. De taken worden dan overgenomen, soms voor een paar uurtjes, maar ook voor 24 uur of langer behoort tot de mogelijkheden.

Foto (v.l.n.r.): Burgemeester Hein van der Loo, ZorgMies Marielle Nuis en de heer en mevrouw Griffioen

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten