ZorgMies biedt begeleiding bij begeleid vervoer zelfs naar Londen. Ouderenzorg en mantelzorg op maat

Begeleiding van cliënt naar het buitenland

ZorgMies biedt mantelzorg ondersteuning in de breedste zin van het woord. Het omvat alle thuishulp die nodig is om het leven leuker te maken, zoals ondersteuning bij de persoonlijke verzorging of een boodschap doen en begeleid vervoer, bijvoorbeeld naar de huisarts. Of zelfs naar een kliniek in Londen?

Afgelopen oktober kreeg ZorgMies Alkmaar een bijzondere zorgvraag aan haar adres: ‘Begeleiding van een 74-jarige mevrouw naar een kliniek in Londen, waar zij vijf dagen een behandeling moest ondergaan’. Deze mevrouw lijdt aan een onbekende immuniteit-ziekte MCS (Meervoudig Chemische Overgevoeligheid). Dit betekent dat zij overgevoelig is voor straling, zoals internet en telefoons die constant aan staan. Maar ook chemische middelen zoals wasmiddel en parfum. Als mevrouw hieraan wordt blootgesteld wordt zij erg ziek en krijgt zij last van misselijkheid en evenwichtsstoornissen. Zij gaat onduidelijk praten en kan zelf flauwvallen.

Evelien, eigenaar van ZorgMies Alkmaar, kon helaas niet mee. Zij heeft een beroep gedaan op één van haar collega’s. Mieke Boons, eigenaar van ZorgMies De Langstraat, heeft een orthomoleculaire achtergrond en is werkzaam geweest als verpleegkundige. Zij vond het een mooie uitdaging om deze mevrouw te begeleiden naar de kliniek in Londen, waar zij haar behandelen voor haar zeldzame ziekte.

De reis naar Londen

Zo gezegd, zo gedaan – op zondag 24 oktober vloog mevrouw, onder begeleiding van ZorgMies De Langstraat, naar de kliniek in Londen. Op de luchthaven word je aan alle kanten blootgesteld aan straling en chemische stoffen. De reis was dan ook een hele onderneming voor mevrouw. Gelukkig kwamen zij door ‘Special Assistence’ op de luchthavens overal vlot doorheen.

Na een voorspoedige en veilige reis kwamen zij aan in het appartement in Londen. Dat was een verademing.

Vijf dagen in Londen

De behandeling van mevrouw in de kliniek volgde. Elke dag bracht Mieke mevrouw naar de kliniek en haalde haar aan het einde van de dag weer op. Terwijl de mevrouw overdag haar behandeling onderging, bracht Mieke het grootste gedeelte van haar dag door in het appartement. Af en toe was er ruimte voor een boodschap, maar met de risico’s van Covid in acht nemend, hadden zij besloten zo veel mogelijk in quarantaine te blijven. Gelukkig kon Mieke zich storten op het dieet van mevrouw. Met haar ziekte is het namelijk belangrijk dat zij goed en gezond eet.

Zaterdag vroeg in de ochtend keerde mevrouw onder begeleiding van Mieke Boons terug naar Nederland. De reis verliep spoedig en de behandeling in de kliniek is succesvol geweest. Het is fijn dat je als ZorgMies ondersteuning kunt bieden waar dit nodig is.

Heeft u óók begeleiding nodig naar het buitenland?

ZorgMies maakt het mogelijk met altijd één vertrouwd gezicht

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten

Mantelzorg Nieuws

Passie voor Palliatieve Zorg

We nemen u mee in het inspirerende verhaal van Esther Vierhoven, een toegewijde wijkverpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg met een missie. Esther is werkzaam bij

Lees meer ⟶
ZorgMies Assen

Netwerk Dementie Drenthe

ZorgMies Assen en omstreken en ZorgMies Meppel, als deel van ZorgMies Zwolle zijn sinds 2024 aangesloten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Netwerk Dementie Drenthe legt

Lees meer ⟶