Een gesprek met Joke: Hoe ZorgMies haar leven veranderde

In een sfeervolle, zonnige woonkamer ontmoet ik de 76-jarige Joke. Ze kijkt vriendelijk, maar er is een zichtbaar gemis in haar ogen. Na het overlijden van haar man voelde ze zich vaak eenzaam, totdat ze besloot om hulp in te schakelen van ZorgMies.

Joke, kunt u iets vertellen over uw situatie voordat u ZorgMies inschakelde?

“Het was een zware periode. Mijn man overleed een paar jaar geleden en ik voelde me ontzettend alleen. De dagen sleepten zich voort en ik merkte dat ik steeds minder sprak. Soms zat ik urenlang stil, zonder echt met iemand te praten.”

Hoe kwam u in contact met ZorgMies?

“Een vriendin raadde het aan. Ze vertelde me dat het fijn was om iemand in huis te hebben die niet alleen helpt, maar ook gewoon gezelligheid brengt. In het begin was ik sceptisch, maar ik besloot het een kans te geven.”

Wat heeft ZorgMies voor u betekend?

“Daniëlle, mijn ZorgMies, is echt een zegen. Als zij langskomt, is dat soms wel de eerste keer dat ik mijn stem gebruik in de week. We kletsen over van alles en nog wat, van de dagelijkse dingen tot herinneringen aan mijn man. Het is zo fijn om weer te praten en te lachen.”

Wat doet u samen met Daniëlle?

“We doen van alles samen! Soms gaan we een wandeling maken, maar vaak blijven we gewoon thuis. Ze helpt me met huishoudelijke taken, maar het belangrijkste is de gezelligheid. We drinken een kopje thee, en ze vraagt me naar mijn leven. Dat doet me zo goed.”

Heeft het inschakelen van ZorgMies uw leven veranderd?

“Zeker! Ik voel me veel minder eenzaam. Daniëlle maakt een wereld van verschil in mijn leven. Het is niet alleen de praktische hulp; het gaat vooral om de verbinding. Ik ben dankbaar dat ik weer kan genieten van het leven, ook al is het anders dan voorheen.”

Wat zou u tegen andere ouderen die zich eenzaam voelen willen zeggen?

“Vraag om hulp. Het is niet eenvoudig, maar het kan zoveel betekenen. ZorgMies heeft mij geholpen om mijn plezier weer te vinden, bijvoorbeeld als wij samen boodschappen doen, een wandeling maken of samen een heerlijke cake bakken. Je hoeft er niet alleen voor te staan.”

Joke’s verhaal laat zien hoe belangrijk verbinding is, vooral in moeilijke tijden. Dankzij de ondersteuning van ZorgMies voelt ze zich niet alleen, maar heeft ze ook weer een stukje van haar leven teruggevonden. Als Daniëlle op bezoek komt, is het een moment van warmte en plezier, iets waar Joke enorm van geniet. #eentegeneenzaamheid

Vind je dit bericht leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkdIn
Deel op WhatsApp

Meer nieuwsberichten