Maak kennis met Henk Jacobs

Mantelzorg ondersteuning in Beesel, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert

ZorgMies Midden-Limburg is opgestart door Henk Jacobs: “Ik ben sociaal, heb van nature een interesse in andere mensen en wat hen bezighoudt. Doordat voor mij het glas vrijwel altijd halfvol is en omdat ik graag het initiatief neem, maakt dat mensen graag met me samenwerken. Ik houd bovendien graag het overzicht op zaken en wil ook details niet uit het oog verliezen. Door mijn vrijwilligerswerk – de stadscarnavalsvereniging en van de raad van aanbeveling van de stichting OntspanWater (therapie bad voor mensen met een beperking) – sta ik midden in de samenleving.

Reis naar een nieuwe bestemming
Ik heb een mooie reis achter de rug die me heeft gebracht tot waar ik nu ben. De reist startte in 2016 met mijn besluit om mijn carrière in het bedrijfsleven te beëindigen. Kort daarop volgde mijn keuze om een loopbaanbegeleidingsbureau als reisleider te kiezen. Die keuze is goed geweest, want deze reisleider heeft me eerst teruggebracht naar wie ik ben door middel van persoonlijke gesprekken, groepstrainingen en workshops. Vervolgens opgebouwd en gevormd. Niet naar wie ik wilde worden, maar naar degene die ik reeds was.

Invloed uit mijn directe omgeving
Onderweg bleven er twee kernwoorden hangen: creativiteit en van betekenis willen zijn voor anderen. Dat laatste vind ik in de zorg en dat is mede ingegeven door ervaringen in mijn directe omgeving: broer met MS, dochter ex-epilepsiepatiënt, overlijden schoonzus < 2 weken na diagnose, mantelzorg moeder. Ik had daarom sterk de behoefte om in de zorg actief te zijn en heb de volgende weg genomen.

“Het voelt nu alsof ik op mijn reisbestemming ben aangekomen en me verdienstelijk kan maken voor de ander door bemiddeling tussen zorgvrager/mantelzorger en zorgverlener.”

Het voelt goed
In 2017 heb ik voornamelijk netwerkgesprekken gevoerd bij organisaties in de ouderen-, gehandicaptenzorg en ziekenhuizen. In april 2018 ben ik als zelfstandige gestart om ervaring in de zorg op te doen. Als eerste heb ik een leverancier van therapeutisch elastische kousen (Claessen Stultiens), geholpen met een nieuwe merkidentiteit en website. Vanaf mei ben ik bij een stichting in maatschappelijke opvang (Moveoo) actief geweest met de verbetering van de werving van nieuwe medewerkers. Aansluitend in september ben ik gestart voor Zorgbelang Limburg als adviseur burgerparticipatie. Daarna heb ik voor het onderdeel Zelfregie de basis gelegd om hun externe communicatie te verbeteren. 

Aangekomen
In de eerste helft van 2019 werd bij mijn vriendin voor de tweede keer borstkanker geconstateerd. Met de gevolgen van 6 chemobehandelingen en de zorg voor haar gehandicapte zoon rol ik vanzelf in de rol van mantelzorger en alles wat daarbij komt kijken. Ik verdiep me gemakkelijk in de dingen die me bezighouden en via mijn netwerk werd ik op ZorgMies geattendeerd. Vanaf 15 mei ben ik daarom actief gestart als licentiehouder voor de regio Midden-Limburg. Het voelt nu alsof ik op mijn reisbestemming ben aangekomen en me verdienstelijk kan maken voor de ander door bemiddeling tussen zorgvrager/mantelzorger en zorgverlener.”

Lees meer over ZorgMies

ZorgMies De Bilt opent haar deuren

02 feb 2020

Met ingang van 1 februari 2020 opent Angelique Kalverda vanuit Maartensdijk de deuren van haar...

Lees meer →

Belang van mantelzorg in coronatijd

09 dec 2020

Rapapapaaaaa…. We hebben iets leuks voor je. Aankomende vrijdag luidt het Groene Kruis (Noord-, Midden-Limburg)...

Lees meer →
Thea werkt bij ZorgMies Hoeksche Waard en gaat op haar fiets naar haar werk

‘Fiets naar je werk’-dag: de voordelen op een rij!

25 mei 2023

Het is vandaag ‘Fiets naar je werk’-dag. Op deze dag worden wij allemaal opgeroepen om...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp