In gesprek met Inge, ZorgMies Zwolle eo

ZorgMies-Inge-ZorgMies-Zwolle

Inge bruist van de energie wat ze goed kan gebruiken in haar werk als ZorgMies.

Naast oma van 6 kleinkinderen, een eigen medium praktijk, passies voor coaching, paardrijden en fotografie haalt Inge (53) veel voldoening uit haar werk als ZorgMies. “Voor mij is dit de ideale situatie” vertelt Inge. Alhoewel ik soms tijd te kort kom zegt ze lachend! Inge heeft naast haar eigen praktijk als ZorgMies 3 vaste cliënten die ze wekelijks ondersteund. “Iedere situatie is uniek en speciaal en dat maakt het werk als ZorgMies zo boeiend”. Ik heb geen moment spijt dat ik mijn fulltime baan als management assistente heb opgezegd.

“Als ZorgMies moet je kunnen incasseren, flexibel zijn en je goed realiseren dat het niet om jou gaat maar om de persoon die je ondersteund” schets Inge heel treffend. “Sommige mensen hebben geen idee wat het voor iemand betekent om de regie uit handen te moeten geven. Hoe zou het voor jou zijn als andere mensen ineens de regie krijgen over jou zelf, je huis en je spullen. Het vraagt tijd en acceptatie als je altijd zelfstandig in het leven hebt gestaan en nu veel moet overlaten. Daarom is het als ZorgMies belangrijk om goed aan te geven en te overleggen wat je doet in het huishouden of aan zorgtaken, daarmee geef je je cliënten toch nog de regie voor dat kleine stukje wat ze nog hebben. Jij gaat weer weg en je cliënt blijft in de situatie`. Op de meeste adressen ligt een schriftje waarin we als ZorgMies van alles inzetten. Zo is een invaller of een ander lid van het team direct op de hoogte en het is voor familie ook leuk om te lezen.

“De zorgvraag al horen voordat hij wordt uitgesproken”

“Kleine nuances in de manier van benaderen, mensen aankijken als je praat en de manier waarop je aanwezig bent binnen het gezin maken het verschil. Elke verandering hoe klein ook, heeft een impact” vertelt Inge. “Dit zijn we ons niet altijd bewust”. “De zorgvraag al horen voordat hij wordt uitgesproken” omvat iets belangrijks, omdat veel cliënten niet kunnen, durven of er niet aan denken dat ze mogen vragen. De cursus ´Omgevingszorg´ die Inge een aantal jaren geleden heeft gevolgd werpen nog dagelijks vruchten af in haar werk als ZorgMies.

Inge werkt sinds een jaar bij ZorgMies Zwolle e.o. Ze heeft momenteel 3 cliënten die ze ondersteund. Een 71 jaar meneer, die nog zelfstandig in Epe woont, is een van de cliënten. Door zijn lichamelijke beperkingen kan meneer niet meer alles zelf doen. Om wel zelfstandig te kunnen blijven wonen werkt Inge 12 uur per week verdeeld over 3 dagdelen bij meneer als mantelzorgondersteuner.

“Ik doe alles wat je als gezinslid ook zou doen“ vertelt Inge. “Van verschillende huishoudelijke werkzaamheden tot samen bloemen verpoten of familiebezoekjes afleggen. We doen ook samen de boodschappen in de supermarkt. Meneer rijdt naar de winkel in zijn elektrische rolstoel, voor mij is speciaal een fiets neergezet, maar de rolstoel laten dan we bewust binnen bij de klantenservice voor de winkeldeur staan om vervolgens samen met boodschappenkar door de supermarkt te wandelen. Zo is meneer op een prettige manier weer in beweging en kan hij zelf zijn boodschappen uitzoeken en in de winkelwagen doen. Met het boodschappenlijstje in de hand van meneer zoeken we alles bij elkaar waarna we samen thuis gaan koken en eten. We koken dan voor meneer en de aangrenzende familie zodat hij één keer per week sowieso met meer aan tafel zit. Soms eet ik ook mee. `Samen eten verbind` zegt Inge heel treffend! “Samen om de keukentafel in gesprek zijn, is een belangrijk moment van de dag“.

Inge haalt veel voldoening uit haar werk als ZorgMies. De lijnen met de contactpersoon van meneer zijn kort, de communicatie is erg goed er wordt gewaardeerd wat Inge doet. Ook de dingen die voor Inge soms zo normaal maar wel speciaal zijn worden gezien en opgemerkt. Dat is heel prettig. Nu het weer kan en mag geniet ze samen met de client met regelmaat van even een terrasje pakken in de stad of tijdens een rondje fietsen van een ijsje! Hoe mooi is dat!

Heeft u als mantelzorger extra ondersteuning nodig bij zorg van uw ouder, partner of kind of wilt u langer, prettig thuis blijven wonen? ZorgMies biedt ondersteuning die aansluit bij uw situatie en gaat door waar andere thuishulp organisaties stoppen.

U kunt ZorgMies Regio Zwolle e.o. bereiken op telefoonnummer: 038 – 78 20 560 of stuur een mail naar: zwolle@zorgmies.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en komen graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden door te nemen en deze af te stemmen op uw persoonlijke situatie.

Lees meer over ZorgMies

Burgemeester brengt bezoek aan mantelzorger zwijndrecht

Burgemeester bezoekt mantelzorger in Zwijndrecht

25 jun 2021

Woensdag 23 juni heeft burgemeester Hein van der Loo een werkbezoek gebracht aan ZorgMies Nederland...

Lees meer →
Dag van de Mantelzorger - in het kader van deze dag staat ZorgMies in het magazine van MantelzorgNL de mantelzorger

Dag van de Mantelzorg

21 okt 2020

Dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag staat in teken...

Lees meer →

“Het is een feestje om naar mijn cliënten toe te gaan”

29 apr 2022

In gesprek met ZorgMies Ineke van Nieuwenhoven De laatste 18 jaar van haar werkzame leven...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp