Hulp bij Corona

ma_corona

De gevolgen van de corona-crisis en de maatregelen die er zijn genomen, leggen grote druk op de ondersteuning van mensen met een beperking of een chronische ziekte. In ‘gewone tijden’ zijn zij veelal zelfredzaam met de ondersteuning die zij krijgen. Vrijwillige of verplichte thuisisolatie, het wegvallen van begeleiding en dagbesteding, het sluiten van scholen, inkomensdaling en het niet aansluiten van zorg uit persoonsgebonden budgetten op de huidige situatie, brengt die zelfredzaamheid in gevaar. ZorgMies is specialist in het versterken of behouden van die zelfredzaamheid. Hoe? Door maatwerk met een vaste zorgverlener en juist nú extra hard nodig!
Natuurlijk volgen wij de richtlijnen van het RIVM en als wij of onze cliënten zich niet lekker voelen of verkouden zijn, dan leveren we onze zorg niet.

Dagbesteding en corona

Voor cliënten
Voor veel mensen en dus misschien ook voor jou, wordt de dagbesteding op de reguliere locatie misschien beperkt toegankelijk of is misschien weggevallen Dat is erg vervelend en kan op den duur je welzijn en daarmee indirect je gezondheid beïnvloeden. ZorgMies voorziet in dagbesteding aan huis. Dat is voor ons niet nieuw, want dat deden we altijd al! Zo’n dagbesteding gaat geheel naar jouw wens en behoefte én uiteraard met 1,5 m afstand, bijvoorbeeld:

  • Wandelen
  • Lezen of een spelletje doen
  • Iets creatiefs doen
  • TV kijken
  • Klusjes in en om de woning

De kosten zijn vanaf € 24 per uur en die kun je uit eigen portemonnee betalen en als je een persoonsgebonden budget hebt, dan helpt de overheid tijdens deze corona-crisis:

  • Wet Langdurige Zorg (WLZ), dan kun je extra kosten of vervangende zorg als gevolg van corona bij VGZ aanvragen. Alle informatie vind je op deze pagina van VGZ. Scroll naar beneden tot de tekst “Toeslag extra kosten als gevolg van het coronavirus” in de blauwe balk verschijnt. We ondersteunen je overigens graag met deze aanvraag. Bel me op 06 – 42 94 86 07 of e-mail naar midden-limburg@zorgmies.nl.
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of Jeugdwet, informeer dan bij je gemeente. Zij zullen je mogelijk eerst verwijzen naar de vele vrijwilligersinitiatieven. Voor de gemeenten is er vanuit de overheid extra budget beschikbaar gesteld. Kom je daarmee niet verder bel me dan op 06 – 42 94 86 07 of e-mail naar midden-limburg@zorgmies.nl.
  • Zorgverzekeringswet (ZWV), informeer dan bij je zorgverzekeraar. Zij hebben extra budget voor vervangende zorg. Heb je ondersteuning nodig om de informatie te vinden, bel me dan op 06 – 42 94 86 07 of e-mail naar midden-limburg@zorgmies.nl.

Tip: neem contact op met de organisatie die voor jou de dagbesteding regelt. Als er nood is dan worden zij door de overheid gestimuleerd om vervangende zorg te regelen en wij ondersteunen hen daar graag bij.

Aanbieders dagbesteding
Staat bij jullie, net als bij ons, de cliënt centraal? Dan zullen we er alles aan willen doen om het welzijn, juist tijdens deze corona-crisis, op peil te houden. Gelukkig worden er al veel alternatieven ingezet in plaats van de reguliere dagbesteding. Het kan echter zijn dat deze alternatieven, zoals wekelijks (beeld)bellen, niet bij iedereen aan zijn of haar behoeften voldoen. Het kan ook zijn dat jullie cliënten individueel willen bezoeken en daarvoor mensen tekort komen. Je begrijpt het al: wij kunnen (eventueel met jullie pet op) de cliënten tijdelijk aan huis bezoeken en hen de dagbesteding geven die hen toekomt. Dat is voor ons gesneden koek, want ZorgMies bezoekt haar cliënten altijd al individueel! We staan geheel open om samen uw cliënten te helpen en een leven ook tijdens deze corona-crisis een beetje leuker te maken. 

Lees meer over ZorgMies

ZorgMies regio Zwolle bestaat 5 jaar

31 aug 2022

Gertia in gesprek met Gineke Meering en Majanka Heesemans, 2 ondernemende vrouwen met een groot...

Lees meer →

Belang van mantelzorg in coronatijd

09 dec 2020

Rapapapaaaaa…. We hebben iets leuks voor je. Aankomende vrijdag luidt het Groene Kruis (Noord-, Midden-Limburg)...

Lees meer →
Ook tijdens deze weersomstandigheden staat ZorgMies klaar. Ook met spoed

Zwaar winterweer? Ook nu staat ZorgMies voor u klaar!

08 feb 2021

Hoewel de eerste week van februari aanvoelde als het begin van de lente, vliegen nu...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp