ZorgMies Stichtse Vecht

Over ZorgMies Stichtse Vecht

Aanvullende mantelzorg in Breukelen, Loenen, Maarssen en de omliggende kernen

Opgegroeid in Zuid-Limburg en nu woonachtig in De Meern! Als mantelzorger voor mijn ouders in Landgraaf, weet ik hoe zwaar het kan zijn om voor iemand te willen zorgen. En daarbij je eigen grenzen niet uit het oog te verliezen. Zeker als je zelf een gezin hebt en/of niet bij elkaar in de buurt woont. En hoe moeilijk het is om hulp te durven vragen. Ik heb daarbij ook ervaren hoe fijn en noodzakelijk het is om af en toe ondersteuning te krijgen.

Mijn prive-situatie heeft mij dan ook geïnspireerd om de opleiding tot mantelzorgondersteuner te  volgen bij Mantelzorg NL. Daarna ben ik met veel plezier aan de slag gegaan als mantelzorgconsulente op het Steunpunt Mantelzorg. Ik heb daar gezien hoeveel voldoening het geeft om met elkaar in gesprek te gaan en samen naar een oplossing te zoeken. Ik heb ook gezien wat er vaak toch mogelijk is.

Tijdens mijn werk op het Steunpunt ben ik in contact gekomen met ZorgMies Nederland: door de inzet van hun ZorgMiesen ondersteunen zij partners, kinderen en mantelzorgers. Zij zorgen ervoor dat mantelzorgers het mantelzorgen langer en beter volhouden. Dat mensen minder eenzaam zijn.  Ik werd heel blij van hun professionaliteit, enthousiasme en hun persoonlijke manier van werken. Toen ik de vacature zag voor de regio Stichtse Vecht, heb ik daar geen seconde over hoeven twijfelen. Ik heb meteen gesolliciteerd.

"Mantelzorgen doen wij samen. Dat hoeft u niet alleen te doen"

Ik ben een mensen-mens, werk vanuit mijn hart en ben praktisch ingesteld. Ik denk graag mee, op zoek naar een oplossing. Samenwerken met een team van ZorgMiesen en ZorgSiemen motiveert en verrijkt. En hoe mooi is het als we anderen op die manier kunnen ondersteunen.

Heeft u de zorg voor een naaste, maar kunt u wat extra tijd voor uzelf gebruiken? Of woont u alleen en kunt u wat hulp of gezelschap gebruiken? De (tijdelijke) inzet van een ZorgMies kan dan een welkome aanvulling zijn.

In een uitgebreid kennismakingsgesprek bespreken wij uw wensen. Op basis daarvan maken wij een zorgvuldige match met een ZorgMies. Onze dienstverlening start pas nadat u heeft kennisgemaakt met de ZorgMies en u akkoord bent gegaan.

Mensen helpen is waar ZorgMies Stichtse Vecht goed in is!

Voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak.
Bel 06-43677842 of mail naar stichtse-vecht@zorgmies.nl

U bent van harte welkom!

Dag tegen ouderen mishandeling
Mantelzorg Nieuws

Dag tegen Ouderenmishandeling

Ouderenmishandeling komt overal voor, ook bij jou in de buurt. Op donderdag 15 juni, de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het

Lees meer ⟶