Over ZorgMies Ridderkerk

ZorgMies Ridderkerk is opgestart door Simone van der Veen: 

Begin 2020 ben ik met volle enthousiasme ZorgMies Ridderkerk gestart. Samen met mijn man Theo woon ik al ruim 22 jaar, met veel plezier, in Ridderkerk. Wij hebben een prachtig gezin met onze kinderen; Amber, Romée en Laurens en hond Moes.

In de loop van de jaren neem je, bij alles wat je doet en wat je meemaakt, ervaringen en bagage met je mee. Dit heeft mij gevormd en vooral geïnspireerd, waardoor je groeit naar de persoon die je wilt zijn. Dat het daarbij juist niet draait om materie maar vooral om de ontwikkeling van mens-mens relatie is voor mij overduidelijk. Dit alles hoop je te kunnen toepassen in zowel je privé als ook je werk omgeving.

Toen ik de mogelijkheid kreeg om ZorgMies te beginnen in mijn eigen woonplaats, vielen al deze stukken samen en weet ik dat ik deze uitdaging aan wil gaan om meer vanuit mijn hart te gaan werken. 

Het motto van ZorgMies Nederland is: “ZorgMies maakt je leven leuker”. Het zal ook mijn drijfveer zijn om vanuit dit oogpunt de matches voor alle betrokken personen tot stand te laten komen.

ZorgMies Ridderkerk biedt maatwerk in begeleiding, ondersteuning én zorg aan huis
Hierdoor kunnen onze cliënten op een prettige en comfortabele manier thuis wonen en van de normale dingen in het leven genieten. U kunt denken aan oplossingen in tijdelijk of structureel verband voor:

 •   Kinderen die extra zorg en begeleiding nodig hebben
 •   Ouders die hulp nodig hebben bij de zorg voor hun kinderen
 •   Mensen die zonder hulp niet thuis kunnen wonen
 •   Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben
 •   Mensen die te maken hebben met eenzaamheid en een maatje zoeken

Kinderen die extra zorg nodig hebben

Door ondersteuning aan huis te bieden kunnen we de zorg voor uw kind even overnemen.  Onze ZorgMiesen kunnen goed omgaan met kinderen met een handicap, beperking of een chronische ziekte. Daardoor kunt u als ouder met een gerust hart deze zorg overlaten aan ons. Zo komt er tijd vrij voor andere belangrijke dingen in het leven. Wij bieden deze ondersteuning in overleg, op vaste tijdstippen, 7 dagen in de week, zowel overdag als
’s avonds.


Ouders die hulp nodig hebben bij de zorg voor hun kinderen

Wanneer u als ouder(s) hulp nodig heeft bij de zorg voor uw kind(eren) is dat al vervelend genoeg. 
Door het inzetten van ZorgMies wordt u direct ontlast en kunt u voorrang geven aan de dingen 
die u wel kunt of wilt doen.


Mensen die zonder hulp niet thuis kunnen wonen

Wanneer uw gezondheid zodanig wordt belemmerd dat het niet lukt om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken of schoon te maken, dan is hulp in huis zeer gewenst. Onze ZorgMies kan u de ondersteuning bieden die u nodig heeft en komt op de momenten dat u dat wil.


Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben

De zorg voor een geliefde is iets wat vanzelfsprekend is en wat vaak bedekt is met de mantel der liefde. Toch kan dit soms een flinke tol eisen van de mantelzorger. Tevens kan de kwaliteit van leven veranderen voor zowel de zorgvrager als de mantelzorger. Extra ondersteuning hierin geeft de mantelzorger wat lucht, waardoor de zorg langer prettig blijft voor beide partijen. ZorgMies biedt deze maatwerkoplossingen.

Mensen die te maken hebben met eenzaamheid en een maatje zoeken

Door grote veranderingen in ons leven, bijvoorbeeld het overlijden van een partner, is het oppakken van de dagelijkse activiteiten niet altijd vanzelfsprekend. Ook het ouder worden komt soms met gebreken. Een beetje extra hulp kan ervoor zorgen dat u uw leven kunt leiden waarbij u zich prettig voelt. ZorgMies biedt u die hulp op maat. Denk bijvoorbeeld aan samen een hobby uitvoeren, wandelen, (duo)fietsen, handwerken, een museum bezoeken of spelletjes doen. 

ZorgMies en ZorgSiem

Wij kennen onze zorgverleners allemaal persoonlijk en dat merkt u als cliënt. Voor ons hoeft een ZorgMies (v) niet per se gekwalificeerd te zijn. Eerst kijken wij naar de beste match tussen cliënt en zorgverlener. Veel cliënten geven aan dat de klik voor hen het belangrijkst is en dat de rest daarna volgt.

Vaak hebben zorgverleners door hun persoonlijke situatie, ervaring opgedaan met de zorg voor een kind of ouder. Hierdoor zijn ze bekend met diverse ziektebeelden. Zij maken bewust de keuze om deze zorg nu ook aan derden te verlenen. Een mooie bijkomstigheid van de werkwijze van ZorgMies is, dat mensen een kans krijgen in de zorg te gaan werken, terwijl bij andere organisaties die deur gesloten blijft. Een win-win situatie.

Door onze persoonlijke benadering en het directe contact, geven onze cliënten aan dat ze het gevoel hebben dat hun zorgvraag bij ons in goede handen is.
Heeft u vragen of wilt u ons graag inzetten? Ik kan u direct helpen met uw wensen. U kunt ons veelal bekostigen vanuit een PGB of uit particuliere middelen. Neem voor alle informatie contact met mij op.

Wilt u ZorgMies inzetten of heeft u vragen?

U kunt mij bereiken via 0180 – 783 560 of ridderkerk@zorgmies.nl

Heeft u interesse om voor ZorgMies te werken? Dat kan! Ook zonder specifieke opleiding zijn er voldoende mogelijkheden. Vult u dan het inschrijfformulier in, dan maken we een afspraak om kennis te maken.

Hartelijke groet,
Simone van der Veen

Lees meer over ZorgMies

Update: Coronavirus

1 maart 2020

Nederland is in de ban van het coronavirus. Wij begrijpen dat de crisis rondom het...

Lees meer →

Wat betekent een tweede coronagolf voor de mantelzorg?

1 augustus 2020

In maart werden er in Nederland maatregelen genomen om de verspreiding van coronavirus te beperken....

Lees meer →

Overbelaste mantelzorger? Doe de mantelzorgtest!

2 juli 2020

Als mantelzorger van een ouder of kind krijgt u vaak een hoop op uw bord....

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl