Over ZorgMies Drechtstreek

Jeannette Kooiman en Margriet Melles van ZorgMies Nederland

ZorgMies Nederland is een initiatief van Jeannette Kooiman (1974) en Margriet Melles (1967). Zij vertellen: “Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand. Een flink aantal ouderen is depressief. Dat is onder meer het gevolg van eenzaamheid. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is onze overtuiging! Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om anderen te helpen, ze een leuke dag te bezorgen.”

“Dat zijn de ZorgMiesen waar wij naar op zoek zijn. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, helpt met huishoudelijk werk, de tuin of kookt. Maar neemt een cliënt ook mee naar het theater, maakt een wandeling of doet een spelletje. De dingen die het leven leuk maken! Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. Wij doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft. Het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact.”

ZorgMies Nederland biedt de zorg waar thuiszorgorganisaties geen tijd voor mogen maken: mantelzorgondersteuning. “Wanneer een cliënt ons belt, weten wij wie we aan de lijn hebben, omdat wij hem of haar persoonlijk kennen en bekend zijn met de thuissituatie. Wij bieden onze dienstverlening aan in diverse regio’s. In de regio Drechtstreek zijn wij zelf aanspreekpunt voor de cliënten en ZorgMiesen. Maar we werken ook hard aan uitbreiding van dat aantal regiokantoren. Want we streven ernaar dat alle ouderen in heel Nederland een ZorgMies in de buurt hebben.”

Wilt u meer informatie of wilt u een persoonlijk intakegesprek? Neemt u dan contact met ons op via mail of bel: 078 – 78 20 560

Lees meer over ZorgMies

Ook tijdens deze weersomstandigheden staat ZorgMies klaar. Ook met spoed

Zwaar winterweer? Ook nu staat ZorgMies voor u klaar!

08 feb 2021

Hoewel de eerste week van februari aanvoelde als het begin van de lente, vliegen nu...

Lees meer →
Coronavaccin: wanneer bent u aan de beurt voor het vaccin?

Coronavaccin: wanneer bent u aan de beurt?

06 jan 2021

Het is zo ver! De eerste mensen in Nederland worden vanaf vandaag ingeënt tegen het...

Lees meer →

Zilverhuis en ZorgMies slaan de handen ineen!

01 mrt 2021

Zilverhuis en ZorgMies hebben een grote overeenkomst: ouderen ondersteunen zodat zij langer, zelfstandig thuis kunnen...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp